Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica© Profimedia.hr

Ne moramo čekati ljeto da bismo uživati u omiljenim tikvicama. Lagane za pripremu i odlične za kombiniranje s drugim namirnicama. Čak ih i djeca vole i zato ti donosimo tri jednostavna recepta za popečke s tikvicama

Popečke od tikvica je nevjerojatno jednostavno pripremiti čak i ako ne voliš previše vremena provoditi u kuhinji. S malo ugljikohidrata i jako ukusne za nepce. Savršene su kao prilog, lagani ručak ili jednostavna užina, a tikvice su uvijek dostupne što olakšava pripremu ovih divnih zalogaja.
Izabrale smo tri zanimljiva recepta, a kako bi popečci bili savršeno hrskavi vrlo je važno iscijediti što je moguće više tekućine iz tikvica. Kao što ćeš primijetiti nakon što se tikvice naribaju i posole moraju stajati desetak minuta. Tada je vrlo važno iscijediti rukama svu tekućinu.

Ako tikvice u sebi sadrže puno tekućine ponekad je potrebno naribati još tikvica kako bi dobila određenu količinu popečaka. Naravno, igraj se sa začinima i dodaj one koje najviše voliš. Dobar tek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THREE WITH JEENA B (@jeena_j_billimoria) on


Parmezan za hrskave popečke

Sastojci: 
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 žličice soli
  • 1 jaje, veliko
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • 1/2 šalice brašna (75 g)
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • prstohvat papra
  • maslinovo ulje
Priprema: 
  • Tikvice naribaj, stavi u zdjelu i dodaj sol, a zatim ih ostavi desetak minuta. Nakon toga iscijedi višak vode rukama.
  • Tikvicama dodaj jaje, mladi luk, parmezan, češnjak. Miješaj dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te papar. Miješaj sve dok smjesa ne bude ravnomjerna. Treba biti gusta, ali mekana.
  • Zagrij ulje u tavi na srednje jakoj vatri, smjesu stavi pomoću žlice, a zatim popečke pritisni s veliko kuhinjskom žlicom. Peći sa svake strane tri minute. 
  • Popečke serviraj tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!

(Foto: Pixaby)
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
oprezna
  • 25.5.2020 8:51:17
  • Bodova: 143263
  • Prijavi
Volim tikvice , popečke često pravim , razne su ti je kombinacije sastava , sve ovisi što imam na zalihama .
irija
  • 25.5.2020 8:07:04
  • Bodova: 48860
  • Prijavi
Jako volim tikvice i ovo je prefino.
sneki2
  • 25.5.2020 8:06:52
  • Bodova: 60668
  • Prijavi
Odlični u svim kombinacijama.