Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Hladnije vrijeme kod mene (a vjerujem i kod mnogih od vas) veoma često pobuđuje potrebu da se samo ušuškam u nešto toplo, ali i da pojedem nešto iz čega se diže para. Upravo su zato ukusne, tople juhe (i variva), koje su najčešće guste i veoma bogate, moja omiljena hrana u jesenskim i zimskim mjesecima. Topla juhica je kao dekica koja te ogrne i zagrije - samo iznutra. Kako je onda moguće ne obožavati ih? Ja ih volim od apsolutno svih vrsta povrća i mahunarki, s ili bez dodatka mesa - sve je dobrodošlo.

Zato ću ovog puta s vama podijeliti neke od mojih omiljenih recepata (neke ćete moći na više načina iskoristiti jer se samo glavno povrće mijenja, dok je ostali postupak isti, pa ih možete prilagoditi svom ukusu).
Juha od brokule i sira



Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 sitno nasjeckani crveni luk srednje veličine
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 bijeli krumpir srednje veličine, oguljen i nariban
1 glavica brokule, narezana na cvjetiće
150 g naribanog sita koji se dobro topi (gauda, edamer, cheddar, trokut sir)
1 šalica mlijeka
voda (toliko da prekrije povrće)
Vegeta, sol i papar po želji
na vrh žličice malo muškatnog oraščića

Priprema:
Na ulju popržite luk, kada porumeni dodajte češnjak. Popržite 30-ak sekundi pa dodajte brokulu, krumpir i dovoljno vode da prekrije povrće. Začinite Vegetom, solju i paprom i ostavite da se kuha (nakon što provrije nekih 15 – 20 minuta). Maknite s vatre i koristeći štapni blender ispasirajte povrće. Dodajte mlijeko i muškatni oraščić i zagrijte na štednjaku još 2 minute. Stalno miješajući dodajte postepeno sir. Poslužite s preprženim kruhom ili krušnim okruglicama.
1/6
 
Komentari
+2
 
keroll
  • 13.11.2017 16:39:29
  • Bodova: 48840
  • Prijavi
Mene moja juha od puuunoooo povrća čeka, jučer spremljena..., njaaamiii...
apeter
  • 10.11.2017 9:37:59
  • Bodova: 1437
  • Prijavi
Juhe i variva! njammmmm :)
dorryy00
  • 31.10.2017 11:51:28
  • Bodova: 25721
  • Prijavi
I djeca i muz i ja bolimo jela na zlicu ??
jubica
  • 27.10.2017 10:05:38
  • Bodova: 13099
  • Prijavi
svaka me fotka izgledom privlači :-)Ali za ovo vrijeme mi je najdraža ipak gusta juha od tikve a pileća je ionako bezvremenski hit
softy
  • 27.10.2017 9:58:28
  • Bodova: 34057
  • Prijavi
eto sve zabilježeno. za vikend juhica!
malikekoserk1
  • 26.10.2017 15:18:07
  • Bodova: 14649
  • Prijavi
Mmm sve su fine , ali ja najviše volim paradaz juhu i i juhu od mesa, ona liječi sve.
jopyplavusa
  • 26.10.2017 12:27:50
  • Bodova: 56741
  • Prijavi
Volim sve juhe, sve osim one od rajčice. Ali domaća kokošja s domaćim rezancima je još uvijek broj 1 ;)
sneki2
  • 26.10.2017 7:24:37
  • Bodova: 47234
  • Prijavi
Volim juhe i na mom meniju su barem pet puta u toku tjedna. Oduvijek i zauvijek mi je na prvom mjestu pileća juha, a od prošle jeseni sam otkrila juhe od muškantne bundeve (svejedno koja: hokaido, buter ili obična pečenica). Obožavam ju.. A ove krem juhe od povrća su varijacija na istu temu i kakvog povrća imam takvu juhu pravim. I da - mora mi biti vrela!
neko-san
  • 25.10.2017 16:12:06
  • Bodova: 21910
  • Prijavi
Baš sam nam danas skuhala lonac juhe. Nek se nađe za iduće dane. Ovi recepti su odlični, slično ih i sama spremam.
caprica6
  • 25.10.2017 16:01:44
  • Bodova: 7693
  • Prijavi
Volim juhe! Mogla bih živjeti samo na njima