Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ako niste znali, u Zagreb je stigla Scrochiarella i idealan je zalogaj koji morate probate

Ako niste znali, u Zagreb je stigla Scrochiarella i idealan je zalogaj koji morate probate© Toni Filipović

Pizza karakterističnog četvrtastog oblika oduševit će sve koji posjete lokal Pelati u samom centru Zagreba

Ljeto u glavnom gradu, bezbroj prekrasnih događanja i mogućnosti, a upravo jedna takva zove se Pelati i smjestila se na glavnom zagrebačkom trgu. Svi ljubitelji okusa pizze, u ovom će simpatičnom i oku ugodnom lokalu, sigurno pronaći svoj favorit, što je mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima predstavila lijepa voditeljica, Doris Pinčić Rogoznica.


Scrochiarella, naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, podrijetlom iz Rima, a svakim zalogajem asocira za istinsku Italiju. Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a za njezin koncept i dolazak u grad zaslužni su vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.
 

Za izradu ove poslastice koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. 80% sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za „zrak u tijestu“, što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac.


Što se tiče samog pečenja ovakve pizze, ono dolazi u dvije faze tj peče se dva puta. U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkom Dolcu. Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta, samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa. Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin.
 

Ilica 1 adresa je, na kojoj je događa sva čarolija talijanskog zalogaja u koji ćete se zaljubiti.


(Foto: Toni Filipović)
 
Komentari
+2