Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

5. Salon penečih vin u Ljubljani

5. Salon penečih vin u Ljubljani

Nakon zagrebačkog salona, u petak 16.2. 2018. i Ljubljana će zasjati vrhunskim mjehurićima!

Salon penečih vin u Ljubljani 16. veljače slavi mini obljetnicu - 5. godina postojanja obilježit će uz sudjelovanje rekordnog broja vinara - 44 izlagača i oko 120 pjenušavih vina. Salon će trajati od 15h do 21h, održat će se u velikoj dvorani u Grand Hotela Union  - u skladu s već poznatim i dobro prihvaćenim modelom - okupit će najbolje proizvođače pjenušavih vina, njihove vrhunske pjenušace, odabrane fine zalogaje i mnoge ljubitelje elegantnih mjehurića.  S ciljem širenja i podizanja razine vinske kulture kroz izobrazbu organizirane su četiri besplatne vođene degustacije za posjetitelje.

Prva radionica je „Razmišljanja dvaju pjenušavih velikana - Miran Sirk i Miha Istenič«; Miha Istenič u ime Udruge slovenskih vinara, vodit će drugu degustaciju s temom »Odgovorno pijenje vina«; program se nastavlja s radionicom "Susret na vrhu" na kojoj će se kušati najviše ocijenjena slovenska i hrvatska pjenušava vina. Na radionici „Mjehurići, mjehurići, mjehurići”, mladi enolog vinarije Puklavec Family Wines, Rok Jamnik, ispričat će osnove o pjenušcima.

5. Salon penečih vin Ljubljana drugi je salon Mreže salona pjenušavih vina; prvi ovogodišnji se održao 2.2. u Zagrebu.  Na 2. Salonu pjenušavih vina Zagreb, održanom u hotelu Dubrovnik, bilo je 39 izlagača, od kojih je bilo gotovo pola Slovenaca, a moglo se kušati više od stotinu pjenušavih vina. Slovenski vinari također su dobili najviše nagrada za najbolje ocijenjena vina; među njima su i nagrade za najviše ocijenjena  vina u obje objavljene kategorije -  bijela i ružičasta pjenušaca vina.

Mreža Salona pjenušavih vina
Međunarodna mreža „Salon pjenušavih vina” osnovana je nakon prošlogodišnje vrlo uspješne veze salona pjenušavih vina u Ljubljani i Zagrebu. Mreža će se širiti u nadolazećim godinama (prvenstveno u regiji) i spojiti glavne gradove kroz salone koji će biti organizirani prema istom modelu.

Ocjenjivanje vina
Dana 26.1. održano je u Ljubljani međunarodno ocjenjivanje pjenušavih vina oba salona: 5. Salona pjenušava vina u Ljubljani i 2. Salon pjenušaca Zagreb. Bilo je 84 uzoraka za degustaciju, dva predsjednika (mr. sc. Franjo Francem, enolog; Darja Bovha,enologinja;) i 10 članova povjerenstva.

Najviše ocijenjena vina u kategoriji bijelih pjenušavih vina:
1. Brda klet, Bagueri brut, 2010
2. Nekretnina Štokelj, Penina pinela, 2015
3. Puklavec obiteljske vina, Seven Number Classics, NV
3. Radgonske gorice d. d., Zlatni radon pjenušava Ciconia, 2007

Najviše ocijenjena vina u kategoriji ružičastih pjenušavih vina:
1. Vinogradarstvo i vinogradarstvo ČARGA 1767, Donna Regina, brut, rosé, 2013
2. Bjana, Brut rosé, NV
3. Klet Brda, Bagueri rosé, 2011
3. Radgonske gorice d. d., Zlata radgona špinat, ruža, 2012

Cijena ulaznice je 20 eura u redovnoj prodaji; 12 eura za studente u pretprodaji, 15 eura za studente; Prodaja ulaznica: www.eventim.si i prodajna mjesta u sustavu Eventim Si i tijekom događanja na salonu.
 
 
Komentari
+2