Znamo kako možeš osušiti kosu na zraku, a da izgleda kao da si bila kod frizera

Znamo kako možeš osušiti kosu na zraku, a da izgleda kao da si bila kod frizera© Pexels

Za sušenje ti više nije potrebno sušilo za kosu - sada ju možeš osušiti na zraku, a frizura će ti izgledati bolje no ikad

Sušenje kose na zraku ne može se činiti jednostavnijim, no zapravo je puno kompliciranije od sušenja kose fenom, i to zato što ti je potrebno pregršt proizvoda i tehnika kako bi ju na pravilan način osušila. 

Bilo da imaš ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, svaki tip kose zahtijeva drugačiju njegu, a jednako tako i drugačiji postupak sušenja na zraku, a jednom kad naučiš pravila, svaki put kada opereš kosu imat ćeš savršenu frizuru.
Učenje kako pravilno osušiti kosu nije nemoguć zadatak, sve dok odvojiš malo vremena i slijediš pravu jednadžbu za svoj tip i teksturu kose. Kako bismo ti pomogle u tome, izdvojile smo nekoliko savjeta kako osušiti kosu na zraku, i to prema tipu kose - za ravnu, valovitu i kovrčavu. 
 
1. Kako sušiti valovitu kosu

Prirodno valovita kosa trebala bi biti jedna od najlakših tekstura za sušenje na zraku, ali zbog činjenice da nisu svi valovi jednaki, postupak definitivno zahtijeva malo truda. 

(Foto: Unsplash)

Korak 1: Što je više vlage u kosi, tvoji će prirodni valovi biti definiraniji, zato koristi lagani hidratantni šampon i regenerator bogat sastojcima poput hijaluronske kiseline ili aloe vere.

Korak 2: Otpetljaj kosu češljem sa širokim zupcima, umotaj je u ručnik na pet minuta, zatim ga protresi i ostavi da se osuši na zraku još 15 minuta. Kad je još vlažna, nanesi malo spreja za volumen.

Korak 3: Nakon što se valovi potpuno osuše, utrljaj malo kreme za oblikovanje između prstiju, a zatim počni uvijati valove u nekoliko dijelova od kojih je svaki širok otprilike pet centimetara, što će tvojim valovima dati dodatnu definiciju i sjaj
 
1/3
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 24.5.2020 9:28:14
  • Bodova: 61832
  • Prijavi
Kratka frizura bez fena teško.
87dea
  • 23.5.2020 16:27:00
  • Bodova: 12826
  • Prijavi
Čim zatopli ja sušim kosu na suncu. Bude mi ravnija i ljepša. S fenom je cijela napuhana.
irija
  • 23.5.2020 15:27:00
  • Bodova: 49819
  • Prijavi
Zanimljivo dobri savjeti,ali ovo se može samo po ljetu.Ja i inače dopola osuši kosu ručnikom i bez fena.