Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Vrelo inspiracije: Pronašle smo Instagram profil posvećen prirodnoj sijedoj kosi

Vrelo inspiracije: Pronašle smo Instagram profil posvećen prirodnoj sijedoj kosi© grombre

Rušenje tabua i prkos nametnutim standardima ljepote - tako bi se mogao opisati Grombre, pravo osvježenje na Instagramu

Možete li zamisliti da žene diljem svijeta prihvate svoje sijede vlasi i prestanu s užasom gledati na svaki znak starenja? Teško, ali svaki mali pomak ipak je pomak u oslobađanju od društvenih normi i nametnutih nam standarda ljepote.
 
Upravo na tragu ideje da je prirodno najljepše u svakoj životnoj dobi, pronašle smo inspirativan Instagram profil koji je posvećen isključivo sijedoj kosi i ženama koje su hrabro rekle ne farbanju. Grombre, Instagram profil u čijem opisu stoji da je posvećen slavljenju fenomena prirodno sijede kose, ima 171.000 pratitelja i više od 1300 objava koje slave nekoć omražene sijede vlasi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Going grey with (grohm)(bray) (@grombre)

 
S obzirom na najnovija istraživanja koja pokazuju da je bojenje kose štetno za naše zdravlje, ali i prve slavne dame koje su odlučile reći ne farbanju, vjerujemo kako će ovaj trend postajati sve popularniji. Na Grombreu žene svih dobi dijele svoje fotografije i priče o tome kako su prihvatile svoje sijede, a rezultat je impresivna kolekcija inspirativnih priča koje nas uče kako prihvatiti same sebe.
 
Grombre ne dijeli fotografije modela niti dopušta korištenje fotošopa na fotkama koje izađu na profilu, pa samo stvarne žene i njihove stvarne ljudske priče dobiju priliku završiti na ovom neobičnom Instagram profilu. Neke su ponosne vlasnice sijede kose tako otkrile što za njih predstavlja sijeda kosa, a druge kada su počele dobivati sijede. Treće ispričaju svoje putovanje do prihvaćanja svoje kose, a ono što im je svima zajedničko je zarazan feel-good osjećaj koji će vas preplaviti čitajući njihove priče.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Going grey with (grohm)(bray) (@grombre)

 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 28.2.2020 7:41:49
  • Bodova: 46554
  • Prijavi
Nije mi to lijepo,makar bilo prirodno. Jedino muškima pristaje.
anna-herman
  • 27.2.2020 15:26:31
  • Bodova: 56271
  • Prijavi
Nekima sjajno pristaje (posebno muškarcima "u godinama"), ali ja sam počela dobivati sijede s devetnaest i ne volim se vidjeti sa sijedim izrastom. Ne mogu zamisliti da pustim svoju prirodnu sijedu kosu, barem ne još dvadesetak godina, a onda ću vidjeti, haha... Možda bi mi bilo jednostavnije tada "izblajhati" se i to je to. :)