Trendovi za ljeto 2008.

Trendovi za ljeto 2008.

U modi su bob i šiške, a na noktima šarenilo

Kratke frizure, pogotovo bob, u trendu su ove sezone. Stilisti za ljeto savjetuju i  stepenasto šišanje, kako bi se naglasio volumen. Moderna je i prirodno valovita kosa, kao slap koji pada preko ramena.

Šiške su hit!  Ako želite biti ultra moderni, bilo da imate kratku ili dugu kosu, obavezne su šiške, u salonu zatražite da ih oblikuju i prilagode obliku vašeg lica.

Od boja koja se predlažu, dominiraju blond, bež, zlatna. Manje je platinastih tonova, iako je i to u trendu. Sezonu 2008. obilježava i veliki povratak tamne kose. Bilo da je crne boje ili još češće smeđih, kestenjastih nijansi. 

Najvažnije je da kod bojanja kratke kose nema intenzivnih kontrasta ni naglih prijelaza.

Zvijezde s novinskih naslovnica imaju frizure iz vremena 70 i 80-tih godina, kosa je njegovana, s puno sjaja i prirodnih boja. 

Ruke - njegovane, nokti – što prirodniji izgled

Lak, gel, umjetni nokti, francuska manikura, … što izabrati iz bogate ponude kada je njega ruku i noktiju u pitanju?
Najljepši ukras na ruci svakako su lijepi i zdravi nokti, a poželjno je i da su što prirodnijeg izgleda.

Za nadolazeće ljeto, kada si možemo dopustiti više šarenila nego inače, preporučuju se vesele boje. To mogu biti kratko oblikovani nokti žarko crvene boje ili s narančastom nijansom.

U salonima se puno traže ukrasi, sličice, šljokice, ili suho cvijeće koje se prekriva gelom, modelira, s takvim stilom ne možete biti neprimijećeni. 

Može se ukrasiti samo jedan nokat, što nije rijetko, ili svi.
Uobičajeno lakiranje noktiju zamijenile su kolekcije gelova u boji. 

I za kraj, ne zaboravite da su samo zdravi nokti – lijepi nokti.
Stručnjaci savjetuju uzimanje što više svježeg voća i povrća, te prehranu s dovoljno bjelančevina. 
Kod čestog i dugog držanja ruku pod vodom koristite rukavice. Poslije svakog pranja, na ruke i nokte nanesite kremu, a svakako prije spavanja. 

 (M.G.)

Foto: jamd.com

 
Komentari
+2
 
elaeje
  • 27.11.2014 19:32:00
  • Bodova: 28724
  • Prijavi
Nokti su,doista pre pre seljacki,nisu dostojni jedne dame!!Od frizura,najljepsa mi je pundja,volim dugu kosu koju imam i sama,dok slika br.,1 tj.,frizura je'kaciga'friz,mozda nekom pase ljeti jer,nema volje kosi pruziti njegu jer oko kose treba,mnogo paznje i ulaganja da bi bila,sjajna'ziva'i zdrava njegovana kosa!!!Ne volim,trendove i toliko ih ne slijedim od-do,iako naravno nadjem nesto za sebe i to nije samo za 2008.god., vec to sto sam odabrala,odlicno je i npr.,2014.god., a vrijediti ce jos dugoo-dugoo!!!
brioni
  • 18.4.2009 23:24:03
  • Bodova: 309
  • Prijavi
Istina, nokti su prekičavi!