Sad je idealno vrijeme da 'istreniraš' svoju kosu da se manje masti. Evo i kako

Sad je idealno vrijeme da 'istreniraš' svoju kosu da se manje masti. Evo i kako© Unsplash

Uz korisne savjete stručnjaka, sastavile smo mini vodič pomoću kojeg ćeš produljiti vrijeme između pranja i riješiti se vječno masne kose

Masna kosa ciklički je problem: Često pereš kosu kako bi bila svježa i čista, ali prekomjerno šamponiranje i pranje na kraju stvara više prirodnih ulja i dovodi do pretjeranog mašćenja kose. Dosta okrutno, zar ne?

Ipak, donosimo i dobre vijesti. Budući da zapravo možeš istrenirati kosu da bude manje masna, ovo razdoblje karantene idealno je vrijeme za to. 
Trik je u razmaku između pranja kose. Uz korisne savjete stručnjaka za kosu, sastavile smo mini vodič koji će ti pomoći produljiti vrijeme između pranja kose i kao rezultat toga, tvoja kosa će biti manje masna.

Svaka vrsta i tekstura kose imaju različite potrebe i zahtijevaju različit tretman, ali ovi savjeti su univerzalni.

Naravno, prvih nekoliko tjedana treniranja kose može biti teško - pogotovo jer masnoća neće odmah prestati (i doći ćeš puno puta u napast oprati kosu), ali obećavamo da će sva ova masna muka vrijediti jednom kad rezultati počnu biti vidljivi. 
 
Koristi šampon bez sulfata

Većina šampona sadrži jake kemijske deterdžente koji prekomjerno čiste vlasište, a poznati su kao sulfati. Zbog sulfata imamo i sve one balončiće i pjenu kada šamponiramo kosu.

Prvih nekoliko upotrebe šampona sa sulfatom kosa se čini jako čistom, ali s vremenom tijelo počinje prekomjerno proizvoditi ulje da bi nadoknadilo suhoću. Osim što uklanjaju prirodna ulja i proteine s kože i kose koji joj pomažu da sačuva zdravlje, također uklanjaju i boju s obojene kose i na taj način oštećuju folikulu kose. 

Kako bi masnožu svela na minimum, potraži manje štetne formule šampona bez sulfata koji će nježno očistiti tvoju kosu, bez uklanjanja prirodnih ulja te će ujedno i zadržati vlagu na kosi. Provjeri naš izbor najboljih šampona bez sulfata


(Foto: Unsplash)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 20.4.2020 10:10:43
  • Bodova: 61681
  • Prijavi
Perem kosu svaki drugi dan. Rijetko si dozvolim da to bude treći dan i moram priznati da se ne osjećam baš ugodno jer imam osjećaj da je prljava.
vmarina
  • 19.4.2020 15:50:07
  • Bodova: 50788
  • Prijavi
Jednom tjedno je ok.