Kosu možeš prirodno posvijetliti uz sastojke koje imaš doma. Znamo i kako

Kosu možeš prirodno posvijetliti uz sastojke koje imaš doma. Znamo i kako© Instagram

Od klasične metode s limunom do čaja od kamilice - pomoću ovih šest prirodnih sastojaka kosu možeš posvijetliti i u karanteni

Kao što kaže poznata izreka, plavuše se navodno više zabavljaju, ali istina je i da troše više novca u frizerskom salonu. Posvjetljavanje kose može ti podariti prekrasan izgled, ali definitivno dolazi s nekoliko izazova.
Češći posjeti frizerskom salonu, vrhunski preparati za njegu kose, ali i više oštećena kosa, bez obzira kakve proizvode koristiš. Možemo li uživati u svijetlijoj kosi bez spomenutih posljedica? 

Dobra vijest je da postoji nekoliko prirodnih trikova za posvjetljivanje kose kod kuće, a koje profesionalni koloristi odobravaju. Naravno da ove metode nisu tako moćne kao kod posvjetljavanja kose blajhom, ali ipak mogu rezultirati svjetlijom kosom koju želiš.

Ono najbolje je što nijedna od ovih metoda ne sadrži kemikalije i sve sastojke već imaš kod kuće. 

 
Limunov sok

Ovo je vjerojatno jedan od najstarijih trikova za koji smo čule. Kiselina limunovog soka omogućava svjetliju boju promjenom pH vrijednosti kose, ali za maksimalan utjecaj ključna je toplina sunca, stoga izađi van na balkon ili u dvorište i pusti da se kosa lagano osuši.

Koloristica Anja Burton savjetuje sljedeće: "Istisnite limunov sok u bočicu s raspršivačem i dobro raspršite po kosi. Neka se pramenovi osuše na suncu. Ova tehnika najviše djeluje na svjetlijim tonovima kose, od svjetlije smeđe do tamno plave."

Također, imaj na umu da prečesto korištenje limuna može isušiti i oštetiti kosu, stoga ovu metodu posvjetljivanja nemoj koristiti više od dva puta tjedno i svakako nahrani kosu maskom kako bi zadržala zdrav i njegovan izgled.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli R??? ? (@roxyhorner)

 
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2