Ispucali vrhovi ili 'spaljena' kosa, znamo kako možeš popraviti kosu od oštećenja

Ispucali vrhovi ili 'spaljena' kosa, znamo kako možeš popraviti kosu od oštećenja© depositphotos

Od ispucalih vrhova do ispadanja kose, otkrij kako spriječiti i liječiti najčešće vrste oštećenja kose

Čak i ako ponekad poduzimaš puno mjera opreza kada je u pitanju tvoja kosa - poput pauze od oblikovanja kose glačalom ili figarom, redovite uporabe maske za kosu ili velikog razmaka između bojenja kose - u određenom će trenutku tvoja kosa i dalje pokazati znakove oštećenja. 
 

Neki od najnevjerojatnijih krivaca za oštećenje kose, kao što su prečesto nošenje repa, svakodnevno oblikovanje kose glačalom ili figarom ili stresni životni događaji, mogu uzeti ozbiljan danak.

Ako primijetiš da tvojoj kosi nedostaje sjaj, vlaga ili gustoća, možda je došlo vrijeme da se dijagnosticira problem i potraži rješenje. Saznale smo kako prepoznati svaku vrstu oštećenja kose, koji su najčešći uzroci i što možeš učiniti kako bi smanjila štetu.


 
Ispucali vrhovi

Ne treba ti mikroskop da bi uočila ispucale vrhove - tek nekoliko znakova može ti ukazati na problem. Kada se kraj pramena kose podijeli na dva ili više dijela ili ako ti je kosa pod prstima gruba ili je u slabijem stanju, znat ćeš da je problem u ispucalim vrhovima. U ovom slučaju, šišanje kose zaista je najbolji savjet kako bi se riješila ispucalih vrhova, i to najmanje svaka dva mjeseca. 

(Foto: Unsplash)

A ako imaš tanku kosu, redovito šišanje tada je još važnije, jer se tanja kosa puno lakše lomi. Debljina kose ima veze sa stvarnom veličinom folikula. Ako je folikula uska, pramen je tanji, a ako je široka, pramenovi su deblji. Stoga, ako je tvoja kosa tanka, bit će osjetljivija na oštećenja.


1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
madeal
  • 9.8.2020 19:54:11
  • Bodova: 671
  • Prijavi
Ja redovito stavljam masku od kokosovog ulja i meda,nekad ubacim i zumanjak... Za sada mi se oporavila,ali treba vremena... kakva je bila,sad je super.