Ideje za kratke ljetne frizure inspirirane slavnim damama

Ideje za kratke ljetne frizure inspirirane slavnim damama© Instagram

Inspiracija za novu kratku frizuru

Duga i bujna kosa je oduvijek bila simbol ženstvenosti, plodnosti i zdravlja. Sve najljepše žene svijeta uvijek je krasila duga, zdrava kosa na kojoj bi zavidjela. U 50im i 60im godinama prošlog stoljeća, žene su nosile velike i raskošne frizure koje je lak za kosu držao na mjestu. Krajem 60ih - kratka kosa, odnosno bob frizure su ponovno postale popularne kao u 20im godinama prošlog stoljeća.

Iako je hippie pokret u 70ima ponovno vratio popularnost dugoj kosi, Twiggy je popularizirala dječačku frizuru s razdjeljkom na stranu. Osamdesete je obilježio povratak divljih i neobičnih frizura kod žena, ali i kod muškaraca. Devedesete su označile povratak minimalizma i prirodne ljepote, a najtraženija frizura bila je ona poput Jennifer Aniston. 

Danas se nose sve frizure, odnosno svaka žena nosi onu koja joj se najviše sviđa i najbolje joj stoji. Ako si ti jedna od žena kojoj je kratka frizura spas od vrućina i zahtjevnog održavanja, donosimo ti frizure slavnih dama koje misle isto kao i ti. Neka ti ovo bude inspiracija za novu kratku frizuru
 
Emilia Clarke

1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2