Do savršenih kovrča uz pomoć pegle ili uvijača za kosu

Do savršenih kovrča uz pomoć pegle ili uvijača za kosu

Remington i Žena.hr poklanjaju vrijednu nagradu - Remington Pearl uvijač za kosu CI95

Danas žene doista imaju mogućnosti da same kod kuće lako oblikuju kosu na mnogo načina, pa i da izravnaju kovrčastu ili nakovrčaju ravnu kosu. Kovrče se mogu postići na zbilja mnogo načina – uvijačima/viklerima (na čičak, metalnim, spužvastim, papilot), pletenicama, ukosnicama... Naravno u najpopularnije načine spada i korištenje električnih uvijača – koji su sada mnogo kvalitetniji, ali i kovrčanje uz pomoć pegle za ravnanje.  Ovog puta govorimo o ovakvom načinu kovrčanja, ali i o korištenju specifičnih tehnika kako biste stvorili savršene kovrče.

Prije nego krenemo na različite tehnike kovrčanja spomenimo najprije nekoliko važnih činjenica:
 • Korištenje vrućih styling alata može s vremenom i nepažljivim korištenjem oštetiti kosu. Ograničite uporabu takvih alata, samo za posebne prilike ili najviše jednom tjedno.
 • Kosa vam mora biti potpuno suha prije korištenja pegle ili uvijača (osima ko imate posebnu marku za to, ali čak i tada se ne preporuča jer više oštećuje kosu)
 • Keramički uvijači i pegle manje oštećuju kosu jer generiraju nježniju i kontroliraniju toplinu, uz to daju dugotrajniji efekt. Metalne pegle i uvijači pak otpuštaju više topline i s vremenom mogu oslabiti vašu kosu, te će ona češće pucati.
 • Manji (uži) električni uvijači stvaraju male i čvršće kovrče, a širi veće i opuštenije.
 • Ovisno o vrsti i marki, lak za kosu i pjena mogu učiniti vaše kovrče krutima i ljepljivima. Zato pazite što koristite – koristite fleksibilnije lakove srednje čvrstoće, a i tada ih koristite veoma malo – previše proizvoda može otežati vaše kovrče zbog čega će se prije opustiti.

Kako nakovrčati kosu električnim uvijačem?

Čistu i potpuno suhu kosu dobro raščešljajte, a zatim nanesite sredstvo za zaštitu od topline u obliku spreja ili kreme (heat defender). Još jednom kosu raščešljajte i podijelite je u tri sekcije – stražnju, desnu i lijevu (ne morate, ali biti će vam lakše). Zatim uključite uvijač za kosu i odaberite pravilnu temperaturu – ako imate gustu kosu koja se teško oblikuje odaberite višu temperaturu, a ako imate tanju, krhkiju kosu odaberite slabiju temperaturu.

Postoji više načina kako uviti kosu, a sve ovisi o tome kakav looku stvari želite postići…

Ljetne kovrče

Ovo je omiljeni look za proljeće i ljeto. Ova vrsta kovrči je velika, opuštena i izgleda kao da se nište previše trudili oko kose. Pa kako ga postići? Nakon što ste napravili sve što smo gore napisali (s time da uzmete uvijač šire cijevi) – krenite prvo s donjim dijelom kose (gornji podignite kako vam ne bi smetao)  i uzmite pramen kose u širini od 3 do 5 centimetra. Uhvatite pramen za vrh  i relativno labavo ga omotajte oko uvijača. Držite tako 8 sekundi (vrh držite prstima) i onda pustite pramen. Ponovite s cijelom kosom (prvo donji dio kose, pa gornji) – i svaki pramen omotajte u drugom smjeru – jedan prema unutra, drugi prema van. Na kraju prstima prođite kroz kosu  i posprejajte s malo laka za kosu.
Spiralne kovrče

Za ovaj look će vam trebati nešto više vremena nego li za prethodni. Nakon što ste raščešljali kosu i nanijeli sredstvo za zaštitu od topline – podignite gornji dio kose i krenite s donjim dijelom. Uzmite pramen kose širine (pri korijenu) od nekih 3 centimetra i čvrsto ga omotajte oko uvijača (uže cijevi) od vrha pa koliko najviše možete – ali pripazite da se ne opečete.  Držite tako 8 -15 sekundi i onda pažljivo izvucite uvijač. Kad ga izvučete pramen malo poprskajte lakom za kosu. Nastavite s ostatkom kose.
Glamurozni slapovi kovrči (Victoria's Secret kosa)

Ovaj popularan i glamurozan look i velike, mekane kovrče obožavaju filmske zvijezde, pjevačice, te Victoria's Secret anđelice. A i vi ga možete imati i bez plaćanja frizera. Nakon pripreme kose ovog puta krenite od gornjeg dijela kose te je ponovo podijelite u manje pramenove, otprilike 5 centimetara širine pri korijenu. Pramen kose uhvatite uvijačem (šire cijevi) od korijena i ravno ga potegnite dolje sve do samog vrha kose (kako biste zagladili kosu) – i tad krenite kosu namotavati od samog vrha i zadržite 10- 20 sekundi ovisno o vašoj kosi. Nakon toga izvucite uvijač i pramen namotajte prstima (u otprilike istoj širini kao i cijev uvijača) te ga na tjeme pričvrstite ukosnicama i ostavite da se tako hladi. Ovako namotan pramen mora izgledati kao da ste namotali kosu na vikler – samo bez viklera, naravno.Pramenove uz lice (i u gornjem i donjem dijelu) uvijajte prema van, odnosno od lica jer vam tako kosa neće padati na lice a i postići ćete izgled kao da vam je vjetrić otpuhao kosu s lica – baš kao i kod Victoria's Secret djevojaka. Ostatak kose - svaki pramen naizmjence uvijajte drugačije – jedan prema unutra, a idući prema van – kako vam se kosa kasnije kada je raspustite ne bi povezala i spojila u jednu veliku „kovrču“.   I naravno svaki pramen nakon uvijača namotajte prstima, pričvrstite ukosnicom i ostavite da se tako hladi. Kad se kosa ohladi, izvadite ukosnice i raspustite je, prođite prstima kroz nju i posprejajte s lakom za kosu srednje čvrstoće.


Blagi valovi

Kosu podijelite u nekoliko većih pramenova (dovoljno je 5 - 7 ovisno o gustoći kose) , pa ih naizmjence omotavajte u suprotnim smjerovima i zadržite tako 15 – 20 sekundi. Prođite prstima kroz kosu i posprejajte lakom za srednje učvršćivanje.
Kako nakovrčati kosu uz pomoć pegle za kosu

Na suhu kosu nanesite sredstvo za zaštitu od topline i počešljajte se kako biste pravilno rasporedili sprej ili kremu. Nakon toga podijelite kosu kako biste mogli lakše raditi. S obzirom da počinjete s donjim dijelom kose, gornji dio podignite i pričvrstite kopčom. Kosu podijelite u tanje pramenove – do 2.5 centimetra – što su tanji pramenovi to će vam kovrča bolje uspjeti, uz to tanji pramenovi su  bolji za manje, izraženije kovrče, a veći za veće i opuštenije kovrče.Uzmite pramen i što bliže uz korijen (ali ne preblizu da se ne opečete), stisnite peglu, malo je provucite i zatim zaokrenite za 180 stupnjeva – prema ili od sebe. I zatim je tako povucite duž pramen kao što biste i inače kad ravnate kosu. To je dovoljno da vam se napravi kovrča. I zapamtite  - što sporije pomičete peglu to će izraženija kovrča biti -  no ne pretjerujte i nemojte biti prespori kako ne biste oštetili kosu. Isto ponovite da svim pramenovima.


Nova Remingtonova kolekcija za oblikovanje kose

Kao jedna od vodećih tvrtki za profesionalnu njegu kose, brijanje i osobnu njegu, Remington inspiraciju za svoje proizvode pronalazi u najnovijim stilovima i modnim trendovima. Upravo su zato osmislili i novu kolekciju za oblikovanje kose koja je do sada najbrža, najlakša za rad i s najboljim performansama.

Remington Pearl uvijač za kosu CI95

Pearl uređaj za kovrćanje kose je posljednji u dugom nizu Remington® inovacija koji povezuje veliku prednost sloja s poboljšanom keramikom s pravim biserima za stvaranje sjajnih, glatkih frizura. Remington uređaji, osim što omogućuju profesionalu izvedbu, su i prekrasnog dizajna. Crna boja visokog sjaja są detaljima u luksuznoj bisernoj nijansi i u boji trešnjinog cvijeta čine kolekciju koja će dati dozu glamura svakom kutku za uređivanje kose. Koju god frizuru ste naumili napraviti, pripremite se za oblikovanje kose kao nikada do sada, s Remington Pearl uređajem za kovrčanje kose.
Remington Pearl Pegla za kosu S9500

Pearl uređaj za ravnanje kose je posljednji u dugom nizu Remington® inovacija koji povezuje veliku prednost sloja s poboljšanom keramikom s pravim biserima za stvaranje sjajnih, glatkih frizura. Remington uređaji, osim što omogućuju profesionalu izvedbu, su i prekrasnog dizajna. Crna boja visokog sjaja sa detaljima u luksuznoj bisernoj nijansi i u boji trešnjinog cvijeta čine kolekciju koja će dati dozu glamura svakom kutku za uređivanje kose. Koju god frizuru ste naumili napraviti, pripremite se za oblikovanje kose kao nikada do sada, s Remington Pearl uređajem za ravnanje kose.
Od novih proizvoda Remington još nudi: Remington Pro Power šišač HC5750 (koji nudi vrhunsku izvedbu šišanja dvostruko bržu i dvostruko učinkovitiju) te Remington i-LIGHT IPL5000 ( brz, bezbolan i iznimno učinkovit aparat za  odstranjivanje dlačica koji koristi suvremenu IPL tehnologiju (Intenzivna pulsna svjetlost) i daje  profesionalne rezultate, kao iz salona.


Remington poklanja!

Remington i Žena.hr poklanjaju vrijednu nagradu - Remington Pearl uvijač za kosu CI95 čitateljici  - koja nam otkrije svoje najzanimljivije i najoriginalnije tehnike korištenja električnog uvijača ili pegle za kosu. Prednost će imati čitateljice koje svoje tehnike potkrijepe vlastitim fotografijama (barem na jednoj fotografiji morate imati napisan papirić na kojem piše "Remington i Žena.hr").

Odgovor zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, nadimak na portalu, adresa i kontakt telefon) šaljite na mail info@zena.hr s naznakom "Remington" zaključno do utorka 19.4.2011.g. u 12 sati. Najoriginalniji mail objavit ćemo ovdje u utorak nakon 12 sati.

Nagradu je osvojila Iva Komes iz Branjinog Vrha.


Ona nam je dala prijedlog kako kosu nakovrčati uz pomoć aluminijske folije i pegle za kosu.

 - Evo jednog prijedloga za kovrčavu kosu. Potrebno nam je malo folije i pegla za kosu. Uzmemo pramen kose spiralno ga uvijemo i zamotamo ga u foliju, tada lagano nekoliko puta stisnemo peglom po foliji. Malo je komplicirano,ali ako nemate figaro i ovo vam može pomoći,kovrčava kosa 100%,meni upali svaki put. Sretno! - 
Komentari
+2
 
reana
 • 23.4.2011 10:30:08
 • Bodova: 6526
 • Prijavi
Ninny, ja koristim godinama figaro, uspijem je i nakovrčati ili je samo izvući, prezadovoljna sam
nimfyca
 • 23.4.2011 10:19:16
 • Bodova: 68267
 • Prijavi
mošsi mislit, te kovrče opće nije tako lako napravit kak izgleda, sve sam si prste popekla.... i normalno da mi se nije nišnakovrčalo...
ikica11
 • 19.4.2011 22:57:26
 • Bodova: 1
 • Prijavi
Hvala Vam puno!! Ovaj uvijač je super i baš mi treba...nati555 hvala na čestitkama! :-)
nati555
 • 19.4.2011 16:48:14
 • Bodova: 311
 • Prijavi
Haha, kakav fora prijedlog, ovo cu bas probati... Mislim da je Iva zasluzeno dobila uvijac. Cestitke od mene!
nimfyca
 • 15.4.2011 20:12:09
 • Bodova: 68267
 • Prijavi
mogla bi se i ja malo poigrat...
arena
 • 15.4.2011 17:11:32
 • Bodova: 18990
 • Prijavi
i ja bi si voljela nekad nakovrčati kosu ali prirodno mi je ravna,nikad ne peglam-pa meni to drži na glavi max.3 sata i bude mi opet skroz ravna. :(
nensi
 • 15.4.2011 9:12:22
 • Bodova: 16174
 • Prijavi
divno,posaudit cu do sveki plasticne kovrce pa cu ih upotrijebiti...obozavama kovrcavu kosu..
svila
 • 15.4.2011 8:54:59
 • Bodova: 60929
 • Prijavi
Super! Sad mogu reci da imam trendndy frizuru :P Nema veze sto me malo frizerka zeznula XD Jos cu svoje kovrce pokusati uljepsati i na ovaj nacin...