3 načina kako obnoviti suhu i tanku kosu

3 načina kako obnoviti suhu i tanku kosu© Pixabay

Tvoja kosa postaje tanka i suha? Nema problema, donosimo ti rješenje kako da je obnoviš

Oko 50. godine više od 40 posto žena primjećuje više dlaka u odvodu za tuširanje. Tanka kosa je nevjerojatno frustrirajuća i može utjecati na tvoje samopouzdanje. Da ne spominjemo sezonsku promjenu temperature i vlage koja može izazvati naglo oštećenje.

Srećom, istraživanja  pokazuju da možeš jednostavno i prirodno vratiti i obnoviti suhu i tanku kosu.

Pogledaj nekoliko prirodnih rješenja za gubitak kose.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAIRSHOW (@salonhairshow) on

 

Šampon sa sandalovinom

Drveni miris sandalovine ima skrivene čari, a to je da povećava hormone rasta kose za 30 posto u roku od tjedan dana. To su dokazala i britanska istraživanja. 

"Iznenađujuće, naši folikuli kose sadrže receptore slične onima koji se nalaze u našem nosu koji nam pomažu da osjetimo miris, a kad ih aktivira sandalovina, oni to čitaju kao znak za produljenje faze rasta dlake", kaže Joshua Zeicher, doktor dermatologije u bolnici Mount Sinai u New Yorku. (FOTO: Amazon.com) 

Love Beauty and Planet Shea Butter & Sandalwood Shampoo, 47 kuna 
 

Dodaj kofein u svoj regenerator 

Novo njemačko istraživanje otkriva da kofein smanjuje rizik od gubitka kose za nevjerojatnih 83 posto u roku od četiri tjedna

"Kofein djeluje poput blokade puta koji sprečava tijelo da pretvara hormon testosteron u DHT, a visoka razina DHT-a povezana je sa prorjeđivanjem kose kod žena", kaže dr. Zeichner.

Također, preporučuje se dnevna četverominutna masaža vlasišta. 

"To pojačava protok krvi, koji hrani folikule hranjivim tvarima koje su im potrebne za rast zdrave kose", objašnjava on. 

Zapravo, nedavna japanska istraživanja pokazala su da svakodnevna masaža značajno povećava debljinu tvojih vlasi.(FOTO: Pixabay)
 

Isprobaj prirodni minoksidi

Minoksidil je liječnički zlatni standard u liječenju gubitka kose kod žena, ali nedavna istraživanja otkrivaju kako potpuno prirodno ulje paprene metvice zapravo djeluje bolje nego lijek i to bez nuspojava. Autori studije smatraju da spojevi u pepermintu poboljšavaju  cirkulaciju folikula, omogućujući im stvaranje debljih i dužih vlasi.

Možeš koristiti i šampon od metvice za pranje kako bi dobila sličan učinak. 
(FOTO: Amazon.com)
365 Everyday Value, Herbal Mint Shampoo, 34 kune
 
Komentari
+2
 
oprezna
  • 22.10.2019 16:32:08
  • Bodova: 146501
  • Prijavi
Kofein?