Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

12 trikova za njegu kose koje ti tvoj frizer nije rekao

12 trikova za njegu kose koje ti tvoj frizer nije rekao

Od savršenog vremena za posjet frizerskom salonu, do savjeta za jačanje i brži rast kose - ovi trikovi su sve što ti treba za savršenu frizuru svaki dan

 
Sve sanjamo o savršenoj frizuri, a neke od nas se čak danima pripremaju za odlazak frizeru. Tražimo fotografije idealnih frizura na internetu i u časopisima, što je posebno točno ako se spremamo na neku veću promjenu. I znamo koliko je veliko razočaranje kada frizer ne pogodi ono što smo mislile (a kamoli dok nas na kraju ''unakazi''). Također je poražavajuće kada, ma koliko god se trudila, ne možeš postići onaj sjaj i teksturu kose koju viđaš na drugim ženama. Zbog svih naših životnih katastrofa i padova po pitanju frizure, potrudile smo pronaći čim više korisnih savjeta koje ti frizer nekad neće, a nekad jednostavno zaboravi reći.
 
1. Pokaži svom frizeru fotografije frizura koje ti se sviđaju i one koje ti se ne sviđaju


Najčešće dolazimo k frizeru sa samo jednom fotografijom, ili ne daj bože, niti jednom. No zlatno pravilo kaže da je idealan broj fotografija za pokazati frizeru 6. I to 3 fotografije frizura koje ti se sviđaju i 3 koje ti se ne sviđaju. Ovo je važno jer frizeri ne mogu uvijek napraviti točno ono što želiš s tvojom kosom, a kada mu pokažeš ono što ti se ne sviđa (a vrlo je slično onome što želiš) on može dobiti širu sliku u kojem smjeru treba ići.
 
 

2. Nemoj zakazivati tretmane kod frizera vikendom

Vikendima su u salonima najveće gužve jer se mnoge žene žele urediti prije izlazaka ili drugih događaja. Ako si i ti među njima, tvoj frizer će sigurno imati dovoljno vremena da se posveti tvojoj večernjoj frizuri, ali neće imati dovoljno vremena da s tobom odabere savršenu boju za kosu ili da te ošiša točno kako si zamislila. Stoga za takve zahvate uvijek zakaži frizera na početku tjedna.
 
3. Počni prati kosu na pravi način

Preporučuje se prati kosu šamponom dva puta za redom. Prilikom prvog pranja šampon uspije tek skinuti prljavštinu, a njegovi povoljni učinci djelovat će na kosu tek prilikom drugog pranja. Pogotovo ako koristiš skupi šampon, koji kod prvog pranja ima potpuno isti učinak kao i bilo koji drugi jeftini šampon.
 

via GIPHY


4. Koristi balzam ili ulje i prije pranja

Šampon nekad zna biti agresivan za vrhove kose, čak i ako na njemu piše da je za oštećene vrhove. Oni će biti u još većem problemu ako imaš naviku kosu prati previše toplom vodom. Zato je dobro ulja ili balzam koji inače koristiš za njegu vrhova nakon pranja nanijeti i prije, kako bi spasila vrhove od negativnih učinaka pranja
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2