Pradine super visoke pete

Pradine super visoke pete

Pradin fijasko na Milanskom tjednu mode

Revija je obično prilika da se dizajneri pokažu u najboljem svijetlu, no revija nekada može biti i pravi fijasko.
Potrebno je samo odabrati jedan krivi detalj, npr. krive cipele i cijeli spektakl kreće nizbrdo! Upravo se to desilo i na Milanskom tjednu mode, na Pradinoj reviji.

Naime, dizajnerica je u svoju kolekciju proljeće/ljeto 2009. uvrstila  cipele sa super visokim petama u kojima je, očito,  nemoguće normalno hodati.

Manekenke su se toliko spoticale i padale da više nitko nije niti gledao odjeću. Jedino što je publika komentirala tokom ove prezentacije  jest -hoće li jadne manekenke uspjeti proći pistom i sići s nje neozlijeđene.

Hilary Alexander, poznata modna kritičarka, prokomentirala je  ovaj događaj:
"Djevojke su izgledale poput uplašenih zečeva zarobljenih svjetlima reflktora; lica su im bila smrtno ozbiljna i prestravljena, oči pune straha i neizvjesnosti.
Dvije manekenke pale su na pisti, dok se velika većina ostalih jedva kretala drhtavim korakom, u očiglednoj agoniji. Vidjelo se kako su im misli zaokupljene samo jednim: doprijeti do sigurnog utočišta-backstagea, bez bolnih posljedica."

Nekoliko modnih stručnjaka u prvim redovima priznalo je kako je bilo gotovo nemoguće koncentrirati se na Pradinu odjeću, tako da komentara kolekcije gotovo ni nema.  Šteta je učinjena, dobar dojam pokvaren, ostale su tek stotine fotografija i snimki drhtavih manekenki. Cipele su pokupile svu slavu.

Nakon završene revije Miuccia Prada pozdravila je novinare. Svi su očekivali komentar na protekli spektakl. Prada je okrivila čarape-one su cipele učinile skliskima i nestabilnima, a očito su i manekenke bile jako nespretne. Ipak, priznala je kako će pete prodajnih varijanti za šire mase biti puno niže.

Kao šlag na kraju, svi su primjetili kako se Prada pred novinarima pojavila u udobnim, praktičnim, mekanim cipelicama ravnog džona!

Ana Golubić
www.baggiz.hr

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 28.3.2013 8:16:54
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
volim visoke pete, ali mogu ipak biti i previsoke! Grozno mi je vidjet klinke kako pokusavaju izgledati starije, pa se obuku kako su vidjele na posvedusama, i onda obuju ekstremno visoke pete u kojima neznaju hodat! Uzas od pogleda