Dizajnerica Ivana Bičanić: 'Vrijeme koje provedem izrađujući torbe za mene je odmor'

Dizajnerica Ivana Bičanić: 'Vrijeme koje provedem izrađujući torbe za mene je odmor'

Veće ili manje, a sve unikatne poput malih skupltura - Chic IB ima torbu za svaku ženu pa sam odlučila saznati tko stoji iza brenda

Kada govorimo o ženskim omiljenim modnim dodacima - tu se vodi oštra konkurencija... Netko će reći cipele, netko nakit, a uopće ne sumnjamo da bi mnoge od nas spomenule - torbice. Prava torba može zaista upotpuniti i zaokružiti cijeli outfit, a uz to i su praktične - u njih stanu sve nama najvažnije stvari - mobitel, novčanik, šminkia i sve ostale važne sitnice. Tko ih onda ne bi volio?

Posebnu ljubav prema torbama već dulje vremena osjeća tridesetosmogodišnja Ivana Bičanić iz Zadra. Diplomiranu ekonomisticu ta njena ljubav odvela je i korak dalje, pa ona danas dizajnira i izrađuje torbice pod okriljem svog brenda Chic IB bags.

Postoje trenuci u životu kada naprosto znaš da moraš napraviti zaokretu u životu, za Ivanu to je značilo vraćanje u tinejdžerske dane: "Život me vodio raznim pravcima, usponima i padovima, srećama i tugama… Nakon života i rada u inozemstvu i stvaranja svoje obitelji, došlo je vrijeme da se posvetim svojoj ljubavi iz tinejdžerskih dana - izradi torbica. Zanat sam izučila kod rođaka, jednog poznatog zagrebačkog torbara i krenula u svoju poslovnu avanturu s velikom podrškom moje obitelji."
 

Dizajnerica Ivana Bičanić

Torbice koje Ivana dizajnira i izrađuje zaista su posebne i neodoljive. "To su male skulpturice u koje unesem svoju maštu i kreativnost. Moje torbe su ručni rad i svaka od njih napravljena je s puno ljubavi. Od ideje do realizacije sve radim sama, svaki detalj pregledam i uživam u tome. U stvari, vrijeme koje provedem u radioni za mene je odmor. Inspiracija su nekad zvijezde na nebu, nekad kapljice vode, nekad tijek vremena… Zato je svaka od torbica drugačija", priča mi dizajnerica.
 

Chic IB torbice izrađene su od brodskog skaja. To je materijal koji nema veze s običnim skajem, već je ovaj materijal vrhunske kvalitete, izdržljiv, čvrst i otporan na sunce i vodu. Inače se koristi i u nautičkoj industriji. Sam proces izrade torbe traje nekoliko dana od ideje do realizacije. "Uvijek napravim jedan probni prvi model da mogu 'opipati' proizvod i vidjeti je li to kao što sam zamislila u svojoj glavi. Prvo skiciram pa kombiniram boje i ostale dodatke… Nakon toga krojim, sašijem i posebnim aparatom ubacim metalne dijelove alke. I, eto torbe, koju prvo ja nosim da vidim da li zadovoljava sve ono što treba", opisala mi je proces izrade svojih jedinstvenih torbica.
 

Torbice kreativnog brenda Chic IB odgovaraju svim ženama koje vole biti drugačije i osjećati se posebno i jedinstveno u svojoj koži. U ponudi imaju više modela torbi, tako da svaka žena može izabrati savršenu za sebe. Dizajnerica Ivana Bičanić, koja je inače ljubiteljica hrvatskog modnog brenda Hippy Garden, osobno više voli one većeg formata. "Volim veće torbe, da mi u nju stane sve - od igle do lokomotive", sa smijehom kaže i otkriva: "Trenutno nosim shopper torbu large model Chic IB i novi model koji je elegantan, a dovoljno velik. Jako se veselim što će ovaj novi model naše klijentice će uskoro moći vidjeti!"
 

Uvijek me veseli kada iz Lijepe naše mogu predstaviti ovako pozitivnu priču i domaći brend, a Chic IB bags Ivane Bićanić pokazuje kako se, kada se nešto zaista voli i tome posveti puno truda i pažnje, sve želje mogu ostvariti. "U životu uvijek treba pokušati nešto napraviti. Ako i padnete, to nije neuspjeh. To je iskustvo koje vas izgrađuje. Život je samo jedan. Uvijek se sjetim citata: 'Kada god se osjećaš loše sjeti se da je Coca Cola u prvoj godini prodala samo 25 boca. Trudi se dalje!' Tako se i ja stalno trudim", ističe zadarska dizajnerica.
 
Razgovarala Maja Novosel
 

Chic IB torbe dostupne su putem webshopa www.chicib.com, Facebook stranice Chic IB bags by Ivana Bičanić i Instagram profila @chicibbags. Torbe se mogu kupiti i u Umagu u galeriji Arta Moda te u šibenskom Swan atelieru, a veoma uskoro mogle bi doći i put Zagreba.
 


 
Komentari
+2
 
Moderator
-nany-
 • 20.2.2019 17:35:02
 • Bodova: 134159
 • Prijavi
Baš su lijepe ! Naravno, jedna crna mi najviše zapela za oko, ali i ova "ljetna" kombinacija ljubičaste i svijetloplave je posebna, iako ne volim "šareno", prošla bi u toplim danima.
anna-herman
 • 20.2.2019 17:23:29
 • Bodova: 56294
 • Prijavi
Posebne su, zbilja. Mada nisam nešto tip od torbica ("netipično žensko čeljade", rekoše ;)), čak bih i mogla jednu - dvije izdvojiti kao nešto što bih nosila. Najviše me se dojmio materijal izrade. Sretno i dalje kreatorici!
malikekoserk1
 • 20.2.2019 15:26:38
 • Bodova: 22514
 • Prijavi
Baš ima slatkih, zadnja mi je genijalna , baš kao naručena za nadolazeće tople
sneki2
 • 20.2.2019 8:07:58
 • Bodova: 61709
 • Prijavi
nije me se niti jedna dojmila da bih ju poželjela..
kuota
 • 19.2.2019 20:07:42
 • Bodova: 20966
 • Prijavi
Tako, tako.... Još ako nisu skupe mogla bi koja proči