Želiš se opustiti, ali ne i udebljati? Otkrivamo ti koliko tvoje omiljeno piće ima kalorija

Želiš se opustiti, ali ne i udebljati? Otkrivamo ti koliko tvoje omiljeno piće ima kalorija© Profimedia.hr

Termin 'pivski trbuh' nema veze s bačvom za pivo, već s kalorijama koje to piće sadrži. Na žalost, nije jedino koje deblja. Otkrij u kojim čašama se kriju kalorijske bombe, a u kojima tvoje saveznice u mršavljenju

Kradeš od jutarnjeg sna kako bi odradila trening, jedeš zobenu kašu za doručak, za ručkom ti se s tanjura srami goli komad bijelog pilećeg mesa kojemu si oduzela dostojanstvo, skinuvši mu sočnu hrskavu kožicu. Umjesto pečenog krumpira za prilog žvačeš lešo mahune. Sama sebe uvjeravaš da te veseli jabuka i da je to isto kao čokolada, samo se treba naviknuti. Za večeru serviraš tanjur, malo gledaš u njega i spremaš ga natrag u vitrinu, samu sebe tješeći kako je to dobra taktika jer barem ne moraš prati suđe. Natačeš se vodom i spremaš za piće s frendicama.
 
Unatoč svim rigoroznim mjerama koje poduzimaš i svakodnevnim odricanjima od užitaka koje nosi poštena trpeza i dalje trbuh "lijepiš" za kralježnicu kako bi zakopčala traperice (remen je suvišan kao i poplun u kolovozu), oblačiš majicu rezanu ispod grudi, a iste izbacuješ u zamamni dekolte posežući za posljednjom linijom obrane, diverzijom koja uvijek pali - tko će normalan gledati u šlauf oko struka kad mu se stepenicu iznad nude bajkoviti "zagorski bregi"?  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RP (@ritikareflects) on


Frendice i ti sjedate za šank i naručujete gin-tonik sa svom pripadajućom florom (papar, lišće metvice, pupoljci ruže, limeta). Na sreću faunu se nitko nije sjetio ubaciti u čašu. Za sat vremena ide druga runda, prelazite na koktele. I tu, za šankom, u kasnim noćnim satima pada u vodu sav tvoj trud da skineš višak kilograma i konačno svijetu pokažeš taj skriveni struk. Naime, unijela si u tijelo toliko šećera da ćeš poništiti do jutra sve dobro što si napravila za svoju liniju.

Ne postoji bez razloga termin "pivski trbuh". Činjenica koje vjerojatno nisi svjesna je da alkohol obiluje ugljikohidratima i to ne onima koji tvojem tijelu trebaju kako bi dobro funkcioniralo. Kalorije iz alkohola su prazne kalorije koje jedino što čine je da te debljaju i to na najkritičnijem mjestu - oko struka. Onaj drugi učinak alkohola danas nije tema. Samo ćemo reći da mjeru treba znati bez obzira na broj kalorija u čašici. 


(FOTO: Pexels)

Pivo nije jedino bogato kalorijama. I mnoga druga alkoholna pića, čak i ona koja ne smatraš slatkima, kriju neprijatelja tvoje vitke linije. U nastavku doznaj koja pića imaju najmanje, a koja najviše kalorija pa i za šankom mudro drži strategiju. 

 
Gin-tonic, 120 kalorija

Ako pronađeš tonik s puno manje šećera od onih koji se najčešće piju po našim kafićima i gin, broj kalorija možeš spustiti i na 64 po čaši.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aline the Alien (@aline.rar) on


 
1/12
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2