Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zašto su svi opsjednuti Dukan dijetom?

Zašto su svi opsjednuti Dukan dijetom?© Unsplash

Ovaj način prehrane temelji se na visokom unosu proteina te na niskoj razini ugljikohidrata i masti

Dukan dijetu je osmislio francuski liječnik Pierre Dukan, a prema njegovoj teoriji proteini su ključni kod mršavljenja.
 
Njegova je teorija pomogla mnogima kod mršavljenja, a diljem Europe je postala vrlo popularna nakon što je Kate Middleton izjavila da joj  je upravo ovaj način prehrane pomogao kod gubitka kilograma nakon trudnoće. Osim nje, ovu dijetu vole i mnoge druge slavne osobe kao što su Jennifer Lopez te Giselle Bundchen.
 
S obzirom na to da donosi vrlo dobre rezultate te da ju vole i mnoge poznate osobe, Dukan dijeta je ubrzo postala vrlo popularna, no pitanje koje se nameće kao i kod svake druge dijete je to da li je ona u skladu sa zdravom i izbalansiranom prehranom.

Zbog čega je ova dijeta toliko popularna te što se smije, a što ne smije jesti i na mnoga druga pitanja odgovaramo ti u nastavku.
 

Foto: Instagram, Unsplash

Zašto je Dukan dijeta toliko popularna

Dukan dijeta poznata i kao Francuska dijeta, temelji se na visokom unosu proteina, a na smanjenom unosu ugljikohidrata i masnoća. Nakon što je dr. Dukan vidio da njegov način prehrane donosi izvanredne rezultate, odlučio je izdati kjnjigu The Dukan Diet koja je prodana u više od sedam milijuna primjeraka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)


Ova dijeta sastoji se od četiri glavne faze a to su: napad, izmjena, konsolidacija i stabilizacija. Tijekom prve dvije faze naglasak je na gubljenju kilograma te na visokom unosu proteina. Treća i četvrta faza usmjerene su na očuvanje i održavanje tog stanje kojeg Dukan naziva 'prava težina', dakle težina koja se može postići bez osjećaja gladi ili uskraćivanja te bez lošeg utjecaja na zdravlje i raspoloženje.
 
1/4
 
Komentari
+2
 
canyon
  • 8.2.2019 8:58:22
  • Bodova: 11515
  • Prijavi
Mislim da treba izbaciti slatko, kruh i tjesteninu i kg ce ici dolje. Ustvari lchf je zakon.