Tajne zbog kojih će vaša dijeta uspjeti

Tajne zbog kojih će vaša dijeta uspjeti

Isprobajte ove trikove

Svi oni koji imaju problema s viškom kilograma znaju da mršavljenje i dijete nisu nimalo lak zadatak. Ono što je još teže je ostati motiviran te posvećen ispunjenju ciljeva koje ste si zadali.

Ipak, ako se dovoljno potrudite ništa nije nemoguće pa tako ni gubitak kilograma. Danas vam otkrivamo nekoliko trikova vezanih uz mršavljenje koji će vam pomoći da vam održavanje dijete bude što uspješnije.

O čemu je zapravo riječ, pročitajte u nastavku...

Fokusirajte se na zdravlje, umjesto na mršavljenje 

Mnogi ljudi griješe jer su opsjednuti gubitkom kilograma, a pritom zanemaruju svoje zdravlje. Želite li postići najbolje rezultate, umjesto na mršavljenje, fokusirajte se na zdrav život. Dakle, dovoljno se krećite, vježbajte, držite se zdravih prehrambenih navika i pijte dovoljno vode te izbjegavajte nezdrave namirnice i uskoro će se višak kilograma početi topiti sam od sebe. Promjena pristupa olakšati će vam život te u konačnici pomoći da ostvarite bolje rezultate vezane uz mršavljenje. 

Pronađite podršku

Ako neka od vaših prijateljica također muči muku s viškom kilograma, krenite na dijetu zajedno. Udvoje je uvijek lakše, a i mnogo zabavnije. Možete zajedno vježbati, pripremati zdrava jela, razgovarati i biti motivacija i podrška jedna drugoj u teškim trenucima ili ako neka od vas poželi odustati. 

Budite dosljedni sami sebi

Ipak, čak i ako odlučite krenuti na dijetu zajedno s prijateljicom, nemojte zaboraviti ostati dosljednji sami sebi. Budite odgovorni i sami donosite odluke koje se tiču vas i vašeg tijela. Pratite što jedete kroz dan i pobrinite se da svojim odlukama ne naštetite svom zdravlju jer je ono ipak na prvom mjestu. 

Nemojte pretjerivati s velikim i nedostižnim ciljevima

Dobro je imati ciljeve vezane uz mršavljenje, no oni moraju biti realni i dostižni. Nemojte sami sebi zadavati ciljeve za koje unaprijed znate da ih nećete moći ostvariti. Umjesto toga, izaberite manje ciljeve koje ćete moći ostvariti i koji će vas tjerati da ostanete motivirani tijekom cijelog procesa gubitka kilograma. 

Šopingirajte

Iako ovaj savjet možda zvuči pomalo suludo, šopingiranje zapravo može biti itekako korisno. Naime,  kupovanje lijepe odjeće može vam poslužiti kao motivacija i način da ostanete na pravom putu. Kupite si nešto u čemu ćete se osjećati lijepo i ugodno. 

Nagradite se 

Čak i tijekom držanja dijete ne biste trebali biti previše strogi sami prema sebi. Radikalni vas potezi neće dovesti nigdje i u tom biste se slučaju mogli osjećati frustrirano. Stoga se povremeno nagradite i priuštite si komad torte ili nečega što jako volite, a zabranjeno je tijekom dijete. Povremene poslastice ono su što dijetu čini podnošljivom!

Izbjegavajte riječ „dijeta“

I za kraj, iako je tema ovog članka zapravo dijeta, savjetujemo vam da uvijek umjesto dijete radije odabrete zdrav način života. Neka zdrava prehrana i fizička aktivnost postanu dio vaše svakodnevice, čak i kada završite s dijetom. Svaka dijeta ima svoj početak i kraj, a zdrav život nema jer on je način življenja. Odaberete li zdrav način života, osjećati ćete se mnogo bolje i kvalitetnije te ćete mnogo lakše održavati zdravu tjelesnu težinu. 

Foto: Filip Mroz/Unsplash
 
Komentari
+2