Isprobaj ovaj trik za mršavljenje i gledaj kako se na vagi mijenja stanje u tvoju korist

Isprobaj ovaj trik za mršavljenje i gledaj kako se na vagi mijenja stanje u tvoju korist© Profimedia.hr

Želiš li na zdravi način izgubiti pokoji kilogram viška, posegni za kikirikijem

Da odmah u početku razjasnimo - ne govorimo o onom finom, slanom kikirikiju prženom u dubokom ulju, već o onom koji kupuješ u ljusci i igraš se, čisteći ga i grickajući, dok navečer gledaš film. Ako se, osim kilograma želiš riješiti i cigareta, kikiriki u ljusci tvoj je saveznik. Potrebu da uvijek nešto imaš po rukama (cigaretu), kikiriki će dostojno zadovoljiti. 
 
Ova vrsta orašastih plodova popularna je u cijelom svijetu. Ljudi vole grickati kikiriki. Uz to, riječ je o vrlo zdravoj namirnici. Obiluje proteinima, vlaknima, zdravim masnoćama te esencijalnim nutrijentima koji su ključni za topljenje kilograma te snižavanje rizika od kardiovaskularnih bolesti. Sadrži fosfor, magnezij i vitamine B skupine te jedan od najjačih antioksidansa resveratrol (ima ga i u grožđu, odnosno crnom vinu) te fitosterol.


(FOTO: Pexels)

Možda nisi znala, ali osim grickanja kikirikija između obroka, preporučuje se jesti ga odmah ujutro, nakon što si ga cijelu noć ostavila da se namače u vodi. Kikiriki namočen u vodi puno se bolje probavlja i organizam puno lakše iz njega može apsorbirati hranjive tvari. Pomaže i ubrzati metabolizam, što je ključno za mršavljenje.

No, ne zaboravi da obiluje kalorijama, što znači da ga treba jesti u umjerenoj količini. Na taj način bit će dragocjen dio izbalansirane prehrane i tvoj saveznik u mršavljenju. Pojedi odmah nakon buđenja desetak komada namočenog kikirikija, a onda doručkuj.

Studija provedena na zdravim ženama potvrdila je da kikiriki pridonosi mršavljenju, piše portal Times Now News.com. Od njih je zatraženo da većinu masnoća u svojoj prehrani uzimaju iz krikirikija. Pokazalo se da su nakon pola godine u prosjeku smršavjele po tri kilograma.  Pa zašto ne bi i ti isprobala ovaj trik.
 
Komentari
+2
 
canyon
  • 26.8.2020 9:26:21
  • Bodova: 16787
  • Prijavi
Deblja przeni i slani, u ljusci je ok ali kao i sve umjereno.
edinovazena
  • 25.8.2020 17:39:14
  • Bodova: 484
  • Prijavi
Na jednoj straji kikriki deblja, na jednoj mršavi ??
tikica-
  • 25.8.2020 16:31:17
  • Bodova: 54971
  • Prijavi
Ne bih nikad rekla.