Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Sedam odličnih trikova koji će ti pomoći da bacaš manje hrane

Sedam odličnih trikova koji će ti pomoći da bacaš manje hrane© Unsplash

Uz dobru organizaciju i racionalne odluke sve je moguće

U svijetu, ali i u Hrvatskoj, godišnje se baci jako puno hrane što je zaista besmisleno, s obzirom na to da velik dio ljudi gladuje.
 
Puno hrane baca se i u samim kućanstvima, a sigurno i sama ponekad bacaš hranu koju nisi stigla potrošiti jer joj je istekao rok trajanja.
 
Uz dobru organizaciju i donošenje racionalnijih odluka vezanih uz kupnju namirnica bacati ćemo puno manje, a mi ti danas otkrivamo nekoliko odličnih trikova koji će ti pritom pomoći. S obzirom na to da se trenutno nalazimo i usred pandemije korona virusa ovi savjeti postaju još bitniji.
 

Foto: Unsplash

Počni kontrolirati porcije

Jedan od najjednostavnijih načina koji će ti pomoći da izbjegneš bacanje hrane je taj da budeš umjerena. Najviše hrane baca se jer svi previše kupujemo, a zatim pripremamo i prevelike količine hrane koje se onda ne pojedu. Prije odlaska u kupnju dobro razmisli što ti je i u kojim količinama potrebno i da li ćeš to sve stići potrošiti prije isteka roka trajanja. Kod kuhanja nauči pripremati obroke u onim količinama koji će se pojesti kako ne bi trebala bacati ostatke.
 


1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
oprezna
  • 25.3.2020 20:12:35
  • Bodova: 139709
  • Prijavi
Imamo veliki hladnjak u kojeg stane puno toga , često radim "inventuru" u njemu i u prve redove stavim hranu kojoj se bliži rok trajanja tako da mi se teško desi neko bacanje ....Uostalom tko si to još može priuštiti
irija
  • 25.3.2020 15:13:55
  • Bodova: 45772
  • Prijavi
Nikad ne bacam hranu i kupujem onoliko koliko mi treba.Obavezno gledam rok trajanja na svakom proizvodu,a meso jedem jako malo,mogla bi i bez njega.