Savjeti Marie Kondo za reorganizaciju kuhinje (koji pomažu i kod mršavljenja)

Savjeti Marie Kondo za reorganizaciju kuhinje (koji pomažu i kod mršavljenja)© Unsplash

Imaš li često problema s neredom u svojoj kuhinji, neki od ovih savjeta mogli bi ti promijeniti život i pomoći ti ako se boriš s viškom kilograma

Japanka Marie Kondo davne je 2011. godine objavila svoju prvu knjigu, "Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život". Knjiga je prodana u čak tri milijuna primjeraka, a Marie je svojim učinkovitim metodama organizacije i pospremanja osvojila svijet.
 
Prema njezinom imenu, metoda pospremanja nazvana je KonMari, a govori o tome kako čisti dom ujedno znači i čisti um, odnosno da fizički prostor u kojem živimo izuzetno utječe na nas i naše raspoloženje. Ta je metoda mnogima pomogla da dovedu svoj život u red, a savjeti ove sada već slavne Japanke uvijek su vrlo traženi. Marie i na Netflixu ima svoju emisiju "Tidying Up with Marie Kondo", u kojoj pomaže američkim obiteljima da se reorganiziraju.
 
Bit KonMari metode je raščistiti vlastiti prostor i baciti sve ono što nam ne donosi radost. Njezina je ideologija primjenjiva u svim prostorijama doma pa tako i u kuhinji. Imaš li često problema s neredom i kaosom u svojoj kuhinji, neki od ovih Marienih savjeta mogli bi ti promijeniti život i pomoći ti ako se boriš s viškom kilograma.

 
Foto: Unsplash, Instagram

Razmisli o tome što te usrećuje

Umjesto da kupuješ brdo nepotrebnih namirnica, prije odlaska u kupnju uvijek napravi popis potrepština koje su ti potrebne za dom. Kupuj samo ono što ti je uistinu potrebno i nemoj gomilati zalihe. Kad su u pitanju namirnice, izbjegavaj junk i procesuiranu hranu te nastoj kupovati što vise sezonskog voća i povrća.
 

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2