Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Odlični savjeti za organizaciju smočnice

Odlični savjeti za organizaciju smočnice

Jednostavni i učinkoviti trikovi

Smočnica je potrebna i vrlo korisna prostorija u svakom domu. Pospremanje svih namirnica i ostalih stvari može uvelike olakšati svakodnevnu rutinu, kuhanje i pospremanje. Ipak, upravo zbog te činjenice da u smočnice često volimo trpati sve i svašta, one su nerijetko mjesto velikog nereda.
 
Instagram je jedna vrlo korisna platforma koja može poslužiti i kao odlična inspiracija za uređenje vlastita doma. Ako ste pretraživali tagove povezane s home dekorom ili pak organizacijom, možda ste već i naletjeli na profil @thehomeedit koji nudi odlične savjete za organizaciju i dekoriranje doma, a osobito je fokusiran na uređenje onih prostora koji izgledom baš i nisu najprivlačnije, poput smočnice, primjerice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)


Imate li problema s organizacijom smočnice te biste voljeli da vam ona izgleda ljepše i urednije, u nastavku vam otkrivamo nekoliko vrlo jednostavnih a učinkovitih trikova.
 
Odredite ciljeve
 
Prilikom preuređenje smočnice, najprije morate sami sebe zapitati što želite od tog prostora i za što vam on najviše služi. Ostavite tu stvari koje često koristite, a one koje vam nisu potrebne izbacite. Važno je postići red i zadržati određenu dozu minimalizma. Napravite police i svaka polica neka bude za nešto kako bise se lakše snalazili i kako bi vam sve bilo nadohvat ruke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)


Pripremite se za čišćenje
 
Nakon što si odredili ciljeve vezane uz uređenje svoje smočnice, vrijeme je za veliko pospremanje i čišćenje. Maknite sve van i pobrišite sve površine u smočnici. Odvojite stvari koje želite zadržati, a ostalo donirajte ili bacite. To će vam također omogućiti da imate više mjesta za one stvari koje su vam uistinu potrebne.
 
Maknite sve iz kutija i označite ih
 
Držite li sve u ambalaži u kojoj ste kupili namirnice, odnosno u kartonskim kutijama, to zasigurno ne izgleda nimalo lijepo. Konzistentnost je ključna za organizaciju. Nabavite zdjelice, posude i staklenke za čuvanje hrane i smjestite sve namirnice iz kutija i vrećica unutra. Možete ih kupiti u Ikei i sličnim trgovinama po vrlo pristupačnim cijenama. Na njih nalijepite naljepnice na kojima će pisati što je unutra i eventualno rok trajanja same namirnice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)


Odaberite boje
 
Da bi vam smočnica izgledala lijepo i organizirano, važno je odabrati shemu boja koju želite koristiti. Primjerice, jedna polica može biti u bojama, druga neutralna i sl. Ovdje također na jednoj polici možete držati i posuđe koje ne koristite često ili vam ne stane u kuhinjske ormariće.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)


Ostavite malo slobodnog prostora
 
Posljednji korak ujedno je i najteži dio. Da vam smočnica ne bi opet uskoro izgledala kao da ju je pokorio uragan, važno je u njoj ostaviti i malo slobodnog prostora. Nemojte pretrpavati police i ostavite između objekata dovoljno prostora jer će tako sve izgledati ljepše, a i biti će mnogo organiziranije i lakše za korištenje. Maknite svu nepotrebnu ambalažu i kutije, a možete između polica staviti i led svjetiljke koje će učiniti da prostor izgleda otvorenije i prostranije.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kate Spiers (@kate.lavie)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)


Izvor: Instagram
 
Komentari
+2