Nekoliko učinkovitih trikova koji će ti omgućiti da pravilno organiziraš svoju kuhinju

Nekoliko učinkovitih trikova koji će ti omgućiti da pravilno organiziraš svoju kuhinju© Unsplash

Kuhinja u kojoj vlada kaos je loša – u fizičkom i mentalnom smislu - stoga zasuči rukave i kreni u akciju čišćenja svoje kuhinje

Savjeta i trikova za organizaciju i čišćenja nikad dovoljno, a osobito su nam korisni tijekom ovog perioda kada smo svi primorani više vremena provoditi kod kuće. Čista i pospremljena kuhinja trebala bi ti biti prioritet, a i u dobro organiziranoj kuhinji puno ćeš lakše raditi i bolje se osjećati.  
Kuhinja u kojoj vlada kaos je loša – u fizičkom i mentalnom smislu - jer će ti biti potrebno puno više vremena da obaviš i one najjednostavnije zadatke. Iz tog razloga, potrudi se svoju kuhinju održavati urednom, a to će ti biti puno lakše uz savjete i trikove koje ti otkrivamo u nastavku.

via Tenor
 

Foto: Unsplash

Makni sve nepotrebno s radne ploče

Upravo je radni prostor u kuhinjama često zatrpan raznim stvarima koje ne koristimo svaki dan pa samo nepotrebno zauzimaju prostor. Mali kućanski aparati, noževi, ulje, začini, kuharice, dekorativni predmeti… Želiš li svoju kuhinju dovesti u red, na radnoj površini zadrži samo ono što je nužno i što koristiš svakodnevno, a sve ostalo pospremi u ormariće ili smočnicu. Dekorativne predmete svedi na minimum. Na taj način, kuhinja će ti biti puno praktičnija i lakše ćeš je održavati urednom i čistom.
 

1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
merida
  • 25.4.2020 14:57:39
  • Bodova: 23236
  • Prijavi
Kod mene u kuhinji ne smije ništa biti na radnoj površini, samo kuhalo za vodu i u kutu, koji ne bi nikada koristila da je prazan zbog položaja, stoji mikrovalna. Imam dovoljno elemenata za sve spremiti u njih i nema potrebe slagati po radnoj ploči stvari. To mi je nešto najgore kada je sve istaknuto vani i po meni je to bezveze.