Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Evo kako očistiti četkicu na pravilan način (jer je mnogo prljavija nego što misliš)

Evo kako očistiti četkicu na pravilan način (jer je mnogo prljavija nego što misliš)© www.pexels.com

Čistiš ostatak kupaonice pa zašto ne bi i četkicu za zube?

Držanje četkice iznad umivaonika, ili čak spremanje u ormarić, izlaže je svim mogućim bakterijama i mikrobima. Ako si sada pomislila da je rješenje poklopac za četkicu, u krivu si. On bi mogao učiniti stvar još gorom.

Evo kako spremiti i očistiti četkicu na pravilan način, i smanjiti njenu izloženost bakterijama.

Kako pravilno spremiti četkicu

Najvažnija stvar kod spremanja četkice jest izbjeći izloženost bakterijama. Topla i vlažna mjesta pomažu bakterijama da rastu i razmnožavaju se. Prva stvar koju trebaš napraviti kada spremaš četkicu je pustiti da se potpuno osuši. Prije i poslije korištenja dobro je isperi pod mlazom tople vode kako bi uklonila sve ostatke prljavštine s nje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Guell (@blueguellpottery) on


Posveti pažnju i dršci svoje četkice, te je uvijek obriši nakon korištenja. Pazi da se nigdje na četkici na stvore naslage stare paste za zube jer to može biti posebno odvratno.

Kako dezinficirati četkicu

Ako osjećaš da tvoje četkica treba dodatnu moć dezinfekcije, možeš je namočiti u antibakterijsku vodicu za ispiranje usta na petnaest minuta i potom dobro isprati. Pazi da je ne držiš duže jer bi to moglo uništiti četkicu.

Električne četkice mogu biti posebno zahtjevne. Upamti da je bilo kakav utor, poput onog između drške i glave električne četkice, savršeno stanište za bakterije i plijesan. Kako bi to spriječila, dobro je nakon svakog pranja odvojiti glavu četkice od drške, i dobro očistiti to područje. Također možeš držati dijelove četkice zasebno i pustiti da se u potpunosti osuše. 
 
Komentari
+2