Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Evo kako možeš očistiti svoj dom od nepotrebnog blagdanskog nereda

Evo kako možeš očistiti svoj dom od nepotrebnog blagdanskog nereda© Pexels

Jesi li i ti zapela u šarenom blagdanskom vrtlogu?


Čini li ti se kao da svake godine sve ranije i ranije dolazi Božić? Posebno ako se ogledaš po gradu ili obližnjim trgovinama koje su prepune božićnih dekoracija, pjesmica i blagdanskih popusta koje te naprosto mame u ovaj šareni blagdanski vrtlog.Black Friday je prošao, Cyber Monday se sve više približava, a poruka svih ovih događaja jasno glasi "Kupuj, kupuj, kupuj!". Trebala bi promisliti o tome hoće li ti masovno kupovanje božićnih stvari samo stvoriti lijepu sliku o tvojemu životu, ili će ga takvim zapravo učiniti. Tko ne želi sjediti u novim matching božićnim pidžamama i gledati filmove na novom TVu, pijući toplu čokoladu iz novih šalica? Da, to je savršena slika u koju svako želi vjerovati, no ona zapravo nije realna, ona je samo "instagramična". Nakon nove godine ćeš vjerojatno tu sliku vidjeti potpuno drugačije kada osjetiš njezine posljedice kao što su dugovi, depresija, sivilo nasuprot šarenilu i slično.  Zato je sada pravo vrijeme da svoj dom organiziraš kako bi izbjegla blagdansko gomilanje.
 

via Giphy

1. Zadrži realnu sliku o darovima koji su ti potrebni

Ako nisi nosila svoju šljokičastu majicu prošle Nove Godine, treba li ti zaista nova? Ako ne voliš kuhati i ako ti to nikada nije išlo prestani tražiti kuhinjske gadgete koji će te magično pretvoriti u dobru kuharicu - zato što neće. Pronađi sve darove koje si si kupila ili si ih tražila od nekog kako bi stvorila idealnu verziju sebe. Spakiraj ih i pokloni nekome tko će zaista imati koristi od njih. 2. Riješi se ukrasa koje nikada ne koristiš

Ako svake godine ignoriraš onog jednog velikog anđela koji je jednostavno prevelik da bi ga stavila na bor, ili onaj ružni ukras za prozor koji ti je poklonila svekrva - vrijeme je da ih se riješiš jednom zauvijek. Ne moraš ih bacati, uvijek ih možeš ponuditi nekom članu obitelji ili prijateljici, te ćeš se zasigurno osjećati puno bolje kad ne budeš morala izbjegavati pogled glomaznog anđela svake godine. 

 

via Giphy

3. Pobijedi svoj shoppingholizam

Ako svoje negativne emocije pobjeđuješ peglajući kartice i puneći police nepotrebnim stvarima vrijeme je da se suočiš sa svojim problemom i staneš mu na kraj. U suprotnom će on tebi stati na kraj. Umjesto kupovanja treniraj, šetaj, pričaj s prijateljicama, gledaj omiljenu seriju.. Postoji bezbroj mogućnosti koje mogu zamijeniti ovu štetnu naviku.4. Zapitaj se čuvaš li neke stvari predugo

Stoji li onaj šampanjac koji si dobila na poklon još uvijek na polici gdje si ga ostavila prije dvije godine? Nisi još iskoristila ono skupu sol za kupanje koju si dobila kako bi se opustila nakon napornih dana? Ili čuvaš onu mirisnu svijeću kao da je posljednja koju ćeš ikada dobiti? 
Takvo čuvanje stvari zaista nema smisla. Zapali tu svijeću, opusti se u kupki s dragocjenim solima i počasti se čašom šampanjca pri tom. Uživaj u trenutku i iskoristi ono što imaš, sigurne smo da ćeš dobiti još puno poklona.  
 
Komentari
+2
 
dorryy00
  • 1.12.2019 9:49:41
  • Bodova: 27216
  • Prijavi
Pa... kontroliram se ??
vmarina
  • 1.12.2019 9:28:57
  • Bodova: 50708
  • Prijavi
Uvijek nastojim očistiti višak.