5 koraka za uređenje garaže

5 koraka za uređenje garaže

Garaža je vjerojatno najneorganiziraniji dio kuće...

Garaža je vjerojatno najneorganiziraniji dio kuće. Auto nije jedino što tamo možete naći. Ponekad je garaža i spremište za alat. Tamo možete naći alat za auto, što naravno nije neuobičajeno, ali osim toga možete pronaći i boju za zidove, željezariju, kutije sa starom odjećom i cipelama i stare rekete za tenis. U tom slučaju, vaša se garaža pretvorila u skladište.

Znate li da ćete u garaži osloboditi 30-40% više mjesta samo ako je dobro organizirate. Ne šalim se. Uređena garaža može biti vrlo korisna u pohrani različitih predmeta, ali prostor nećete moći maksimalno iskoristiti ako vam je garaža u kaosu.

Ne brinite! Evo 5 laganih načina za uređenje i organizaciju garaže:
 
Grupirajte zajedno slične predmete

Vrlo je bitno da izdvojite sve predmete u garaži. Grupirajte zajedno slične predmete – sportsku opremu, alat, elektroničku opremu, staru odjeću, dijelove namještaja. Začudit ćete se koliko stvari imate. Tek kad ste tako posložili sve stvari, vidjet ćete koliko mjesta u stvari ima i moći ćete ga iskoristiti na najbolji način. Razmislite koje stvari treba baciti, a koje premjestiti na tavan ili u podrum.

Napravite mjesto za sezonske stvari
 
Bilo bi dobro da postavite posebnu policu ili ormarić u kojem ćete držati alat i opremu za koju ste sigurni da će vam trebati samo u određeno doba godine. Držite na istom mjestu lopatu za snijeg, sredstva za odmrzavanje stakla i strugalicu za snijeg. Tu bi mogli dodati i opremu za zimske sportove poput skija, snowboarda ili sanjki. S druge strane, predmete koje koristite na ljeto, poput bazena na napuhavanje, lopte za plažu i maske za ronjenje spakirajte u drugi ormar. Ovo će vam pomoći lakše pronaći opremu, bez obzira koje je godišnje doba.
 
Dodajte police i ormariće

 
Razmislite o postavljanju novih polica i ormarića na zidove. Ovo će vam pomoći u maksimiziranju prostora. Bit je da stvorite prostor u kojem ćete lako doći do stvari koje koristite često ili samo ponekad. Puno lakše ćete doći i do alata koji vam zatreba. Nema potrebe da svaki puta tražite skrivene predmete po garaži.
 
Odredite mjesto za radionicu

Ako rado popravljate ili izrađujete nešto, mogli bi u garaži napraviti malu radionicu. Možete postaviti stol i klupu koje ćete koristiti kod izrade ili popravaka. Ovo je izvrstan način za korištenje prostora u garaži. Poseban prostor za rad učinit će dostupnijim i često korištene alate, poput čekića ili odvijača.

Kante za reciklažu smjestite blizu garaže

Kako bi se lakše riješili smeća, držite kante za smeće i reciklažu u blizini garaže. Ovo je dobar trik, osobito ako ste tip osobe koja voli čuvati stvari jer su kante daleko. Tako svaki puta kad nešto radite u garaži ili nađete neki predmet koji vam više ne treba, vrlo lako ćete ga se riješiti jer su kante za smeće udaljene samo par koraka.
 
Ovi savjeti će vam pomoći u uređenju i organizaciji garaže. Jednom kad sve posložite, vrijeme je da sami postavite ili da pozovete majstora koji će vam postaviti police i ormariće, tako da imate mjesto za pospremiti te stvari. Prvi je korak da posložite stvari i jednom kad to učinite vidjet ćete koliko toga treba baciti u smeće i koliko zapravo prostora ne možete koristiti zbog suvišnih stvari. Uređena i dobro organizirana garaža pomoći će vam da lakše pronađete upravo onu stvar koju tražite.

(L.C.)

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 12.3.2013 7:24:49
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Napokon smo prosle godine sredili garazu, dodali wc cak i sad imamo super prostor!