4 pogreške koje možda radiš kada pereš odjeću

4 pogreške koje možda radiš kada pereš odjeću© Pixabay

Provjeravanje džepova nije jedina stvar koju moraš obaviti prije pranja odjeće

Nakon dugog dana na poslu, posljednja stvar koju želiš je da otvoriš perilicu za rublje i vidiš uništene džempere ili skupljeno donje rublje. Postoje mali trikovi koji će ti pomoći da proces pranja rublje postane brži i lakši. Tipične greške koje možda i ti radiš, mogu skratiti životni vijek tvoje odjeće ili uništiti je. 

Donosimo ti četiri pogreške koje puno žena radi kada stavlja rublje u perilicu za pranje.   

 
 
via Giphy 

 


Otvoreni zatvarači

Otvoreni patentni zatvarač neprijatelj je osjetljive tkanine. Oštri rubovi mogu se nezgodno uvući u drugu odjeću dok ih stavljaš u perilicu ili sušilicu. Izbjegni rupe i nepotrebno uništavanje odjeće tako da zatvoriš sve patentne zatvarače zatvarajući prije početka pranja.

To se ne odnosi samo na traperice i hlače, zatvori bilo koju kopču ili grudnjak jer svi sitni komadi metala mogu grebati i uništiti drugu odjeću. Grudnjaci su posebno opasni za ostale tkanine kad se peru izvan vrećice za donje rublje. Razmisli o tome da kupiš vrećice za pranje donjeg rublja kako bi zaštitila grudnjake kao i drugu odjeću u perilici. 
 

 


via Giphy 

 

Deterdžent

Što više deterdženta, čišća je odjeća, zar ne? Pogrešno! Upotreba previše deterdženta ili pogrešne vrste deterdženta može uzrokovati nakupljanje ostataka sredstva u odjeći i to nije lako isprati. Pridržavaj se uputa o pranju s naljepnice koja se nalazi na odjeći. 
 

Gumbi košulje

Za razliku od patentnih zatvarača, odjevne komade s gumbima treba ostaviti otvorene prije ih staviš u perilicu. Oni su osjetljiviji, tako da kada ih ostaviš otvorene, manje će se trošiti i duže će trajati. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rhon (@rhonieljedh) on

 

Temperatura vode

Vrijeme je da naučiš da se ne pere sva odjeća na istoj temperaturi. Možda se čini da će topla ili vruća voda dati najbolje rezultate čišćenja, ali pranje tamnih ili šarenih boja u hladnoj vodi pomaže pri očuvanju boje i sprečava blijeđenje ili ispiranje boje. Visoke temperature su najbolje za bijelu odjeću i pletiva.  

 

via Giphy 


 

 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 18.1.2020 22:28:27
  • Bodova: 63753
  • Prijavi
Ništa novo..