Stručnjaci složni: Igra je iznimno važna u razvoju djeteta!

Stručnjaci složni: Igra je iznimno važna u razvoju djeteta!

U sklopu Pampersovog projekta „Poticanje olimpijskog duha u djeci“ iznesena zanimljiva razmišljanja i savjeti za roditelje

Bezbrižno djetinjstvo i igra od iznimne su važnosti za dječji razvoj. Svaki maleni korak djetetu predstavlja vrhunsko postignuće koje se može mjeriti i s postignućima vrhunskih olimpijskih sportaša. Pampers, svjetski poznati brand dječjih pelena, slavi sigurnost djece diljem svijeta u sklopu P&G-evog globalnog sponzorstva Olimpijskih igara u Londonu 2012 te zbog toga roditeljima ponosno nudi pelene koje savršeno pristaju njihovoj djeci u kojima se mogu neometano igrati i razvijati svoj olimpijski duh. Djeca koja tek otkrivaju ovaj svijet, žele se u svojim pelenama osjećati ugodno i slobodno jer lakoća pokreta od iznimne je važnosti za svakoga, kako za sportaša tako i za malenog prvaka.  

Stručnjaci koji sudjeluju u Pampersovom projektu „Poticanje olimpijskog duha u djeci“ iznijeli su zanimljiva razmišljanja i savjete za roditelje.
 „Bavljenje sportom potiče motorički razvoj djeteta, te dijete stječe bolju koordinaciju, ima brže reakcije, lakše održava ravnotežu i postaje spretnije, a sveukupno djeca koja se bave sportom emocionalno su stabilnija i otvorenija za kontakte, te lakše podnose svakodnevne napore i poraze“, smatra pedijatrica dr. Murat Sušić.  


dr. Murat Sušić, pedijatrica

Od iznimne je važnosti i pravilna prehrana koja bitno utječe na dječji razvoj i raspoloženje.
"Konzumiranjem i pravilnom kombinacijom namirnica može se postići i bolje raspoloženje i bolja koncentracija kod djece. Kako bi koncentracija i raspoloženje ostali na optimalnoj razini dovoljno je osigurati dovoljan i stabilan unos kalorija tijekom dana", rekla je nutricionistica Marija Andrijašević.

Marija Andrijašević, nutricionistica

Dijete uvijek treba poticati da bude aktivno, ali razina i vrsta te aktivnosti bitno ovisi o djetetovoj dobi.
 „Dijete prije svega mora naučiti stajati na svojim nogama i savladati osnovne prirodne kretnje, odnosno osnovnu koordinaciju tijela. Tek nakon toga se dijete može početi baviti nekim konkretnijim sportskim aktivnostima. Roditelji tu moraju biti vrlo oprezni i prepoznati kada je pravi trenutak da dijete usmjere u neki sport“, rekao je stručnjak za dječju motoriku Marko Dugonjić.


Marko Dugonjić, stručnjak za dječju motoriku

Roditelji moraju znati balansirati djetetove želje i stvarne potrebe. U tom životnom razdoblju, igra je jedna od najvažnijih dječjih potreba.
“Uloga roditelja je između ostalog razlikovati djetetove želje od potreba. Želje ne moraju uvijek biti nužno zadovoljene, međutim zadovoljenje dječjih potreba značajna je zadaća roditeljstva. Jedna od osnovnih potreba djeteta je potreba za igrom. Igra je spontani i dobrovoljni način dječje aktivnosti kroz koju dijete izražava svoju radoznalost, osjetljivost, fizičku aktivnost i potrebu za suradnjom i zajedništvom. Osnovni cilj igre je zabava i ugoda, kroz koju se dijete izražava te stječe nove spoznaje o sebi i drugima. Samim time predstavlja veliki značaj za fizički i socijalno-emocionalni razvoj djeteta”, smatra dječja psihologinja Tamara Glad.


Tamara Glad, dječja psihologinja

Roditeljima je u maloprodajnim trgovinama već sada dostupna posebna „Pampers igraonica“ u posebnom P&G pakiranju. Pampers Active Baby, sa svojim savršeno prilagodljivim oblikom, skrojene su za vesele nestašluke malih prvaka. Pampers pelene koje su dizajnirane s jedinstvenim dječjim zaigranim duhom, idu u korak sa svakodnevnim izazovima s kojima se susreću. Kako biste saznali više o Pampers Active Baby pelenama i vlažnim Pampers Baby Fresh maramicama te otkrili zašto je Pampers važan za jedinstvenu uživanciju u dječjoj igri,pratite Pampersovu internet stranicu, Facebook i Twitter.

 
Komentari
+2
 
mjuza7
 • 3.6.2012 9:39:43
 • Bodova: 12452
 • Prijavi
..ma moje dijete se super igra i kad ima pampersice i kad ih nema :-)
magnolija21
 • 2.6.2012 22:54:05
 • Bodova: 5499
 • Prijavi
eto ja odustala od pampersa, ima puno boljih i jeftinijih pelena
bebonosac
 • 2.6.2012 20:50:17
 • Bodova: 196
 • Prijavi
nije igra igra, ako guza nije u pampersu....ha ha ha
uranija
 • 2.6.2012 10:19:48
 • Bodova: 2143
 • Prijavi
otkriše nam toplu vodu...