Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Prednosti i mane majčinstva u dvadesetima

Prednosti i mane majčinstva u dvadesetima

Dvadesete - idealne godine za majčinstvo ili za izgradnju karijere?

Pitamo li medicinske stručnjake svi će nam reći da su dvadesete godine najbolje za početak majčinstva. No, mnoge žene se žele ostvariti na drugim područjima, a tek onda postati majka. Sjeti se samo jednog od onih citata s Instagrama koji počinje s rečenicom "Twenties are your selfish years..." Danas mnoge žene planiraju majčinstvo tek nakon osiguravanja poslovne i financijske sigurnosti, a mnoge žele bebu u tridesetim ili pak četrdesetim godinama. Svaka od ovih odluka je normalna, a svaka žena ima pravo postupati sa svojim tijelom kako želi. Mi ti donosimo pozitivne i negativne strane majčinstva u dvadesetim godinama života.

PrednostiU dvadesetim godinama žene imaju najbolju šansu za začeće, a uz nju i najveću šansu da trudnoća prođe bez komplikacija i da se beba rodi zdrava. 

Što smo starije broj jajnih stanica sposobnih za oplodnju u našem tijelu se smanjuje, a zdravlje se postepeno pogoršava. U dvadesetim godinama je manja šansa da se dogodi spontani pobačaj koji je nažalost svakako vrlo čest u početnim mjesecima trudnoće

U dvadesetim godinama također imamo najviše energije i strpljena što zaista puno znači za dobar odgoj dijeteta. Ne zaboravi da ćeš mnoge noći provesti budna ili budeći se svako malo, te da ćeš idući dan morati normalno funckionirati. Za to je potrebno puno strpljenja koje se nažalost s godinama smanjuje. 
1/2
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
kuota
  • 26.6.2019 11:00:41
  • Bodova: 20786
  • Prijavi
Pravilo je da nema pravila
anna-herman
  • 26.6.2019 10:03:17
  • Bodova: 56234
  • Prijavi
Sve je individualna stvar, jer neki su zreli za mnogo toga i u dvadesetima, a neki bome nisu ni u pedesetima. ;) Osobno sam se za taj korak odlučila u tridesetima i prvo mi je bilo žao što nisam i prije, no prije jednostavno nisam bila psihički spremna za to, mada sam fizički sigurno bila spremnija provesti besanu noć s 25 nego s 35. :) Ali uvijek se vraćamo na onu staru "Eh, da mi je ova pamet i one godine...". :)
shinee
  • 26.6.2019 9:07:15
  • Bodova: 44567
  • Prijavi
*djeteta, a ne dijeteta