Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

La Roche-Posay odgovara na najčešća pitanja roditelja vezano za kožu djece

La Roche-Posay odgovara na najčešća pitanja roditelja vezano za kožu djece

Održan prvi #MOMDERMCLASS

Zašto moje dijete ima crvenilo na koži, što to znači, gdje da potražim savjet – možda kod doktora, pedijatra ili da pitam Google? Mame često u situaciji, kada su suočene s različitim simptomima na koži beba i djece, ne znaju što poduzeti, stoga savjete i odgovore traže na internetu. Međutim iako se u tom trenutku internet čini kao najbrže rješenje, nije nužno uvijek i najtočnije.  Takvi nestručni savjeti dodatno pogoršavaju postojeću situaciju, umjesto da ju poboljšaju. Upravo je zato La Roche-Posay, brand koji brine za kvalitetu života osjetljive kože od prvog dana života, organizirao prvi #MOMDERMCLASS događaj na kojem je uz podršku stručnjaka odgovorio na najčešća pitanja mama vezano za njegu kože beba i djeca.


Da bi odgovorili na najčešća pitanja roditelja vezana uz kožu beba i djece La Roche-Posay je pozvao pozate mame i mame blogerice, koje su iz vlastitog iskustva te iskustva svojih čitatelja i sljedbenika govorile o problemima suhe, jako suhe te atopične kože. Na njihova pitanja su odgovarali stručnjaci La Roche-Posay Adria tima, Svjetlana Arh -  Brand Direktorica,  Dunja Kokotović -  Product Manager i dermatolog te Prim. dr.sc. Nives Pustišek spec. Dermatolog i venerolog, subspecijalist dječje dermatologije s Klinike za dječje bolesti Zagreb.  Gošće prvog La Roche-Posay #MOMDERMCLASSA bile su Tamara Loos, Nevena Rendeli,  Mirna Medaković te brojne mame blogerice Sonja Švajhler (@littlemisstwiggyblog, @supermame.hr), Petra Ninčević(@ lipstick_mom_petra), Ana Marija Milković (@annmodernmum), Tena Letica (@tiny_tomboys), Cvijeta Sušnik Akmadžić (@cvijetas), Monika Trzun (@Mommylittleadventure), Lea Biljman Lipar (@babyfashion_by_babyliam), Margarita Tomić (@margot_margarita),  Josipa Bjelobrk (@josipa.bjelobrk),  Ines Šitum (@more_less_ines), Danijela Šola Kušec (@daniella.ods) te Ana Zibar (@zenskisvijet).


Ugodno edukativno druženje bilo je otvoreno i za širu javnost putem FB live platforme na stranicama La Roche-Posay Hrvatska na kojima su  i ostali roditelji imali mogućnost pratiti i postaviti pitanja te dobiti  stručnne odgovore na najčešće postavljena pitanja koja su mame-blogerice prikupile putem svojih kanala. Čitavu snimku live prijenosa intervjua sa dermatologom možete pogledati ovdje:

 

S obzirom da je za zdravlje kože bitno odabrati proizvode, koji su sigurni za korištenje na osjetljivoj koži beba i djece predstavljena je i linija Lipikar AP+ koja sa širokom paletom proizvoda odgovara različitim potrebama kože za pranje i njegu. Novost u liniji je rutina njege Lipikar AP+, koja od sada ima i klinički dokazanu toleranciju za kožu beba od prvog dana života.

Neovisna studija pokazala  kako emolijentne kreme reduciraju rizik pojave atopije kod djece za 50%

REDUCIRAN RIZIK POJAVE ATOPIJE KOD DJECE ZA 50% *
U nedavnim neovisnim kliničkim studijama pokazali su značajnu toleranciju na koži djece i beba. Oba proizvoda testirana su na novorođenčadi, kroz kliničku studiju i pod nadzorom pedijatara, dokazujući optimalnu sigurnost prilikom uporabe. Proizvodi iz linije AP+ primjereni su za kožu novorođenčadi, s klinički dokazanom učinkovitošću od prvog dana života. Formulacija proizvoda pruža optimalnu sigurnost tako da se ovi proizvodi mogu koristiti i na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Koži se vraćaju lipidi i smiruje svrbež.
 


Prim. Nives Pustišek

KLINIČKI DOKAZANA TOLERANCIJA NA KOŽI NOVOROĐENČADI
Atopijski ekcem je kronična upalna kožna bolest kod djece, koja zbog toga trpe nesnosan svrbež te imaju upaljene i oštećene kožne lezije. Nova klinička studija nedavno su pokazale da uporaba emolijentne kreme u prva tri tjedna djetetovog života smanjuje rizik za razvoj kože sklone atopijskom dermatitisu. Studija je provedena na 124 novorođenčadi koja su imala rizik od razvoja atopijskog dermatitisa. Od roditelja je zatraženo da nanose emolijentnu kremu barem jednom dnevno počevši od trećeg tjedna nakon rođenja. Rezultati pokazuju da terapija emolijentnim kremama od rođenja predstavlja siguran i učinkovit način za prevenciju razvoja atopijskog dermatitisa.

Formulacija proizvoda pruža optimalnu sigurnost tako da se ovi proizvodi mogu koristiti i na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Koži se vraćaju lipidi i smiruje svrbež. LIPIKAR BAUME AP+ balzam koji koži vraća lipide. Pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju. Lipikar Baume AP+ 200 ml: 122,35 kn*; 400 ml: 170,50 kn*LIPIKAR SYNDET AP+  nježan gel za pranje kože. Pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju već nakon tuširanja. Lipikar Syndet AP+ 200 ml: 91,98 kn*; 400 ml: 139,51 kn* LIPIKAR STICK AP+ pogodan je za svaku torbicu i idealan za SOS trenutke napadaja češanja.  Djeluje protiv svrbeža i primjeren je za osjetljivu i vrlo suhu kožu. Lipikar Stick AP+ 21 g: 93,46 kn*. Za više savjeta o atopijskom dermatitisu ili razgovora sa stručnjacima posjetite www.larocheposay.com.hr/lipikarobitelji. Za korisne filmove na temu atopijskog dermatitisa  posjetite You Tube kanal La Roche-Posay Hrvatska. 


* Neobvezujuća maloprodajna preporučena cijena
*1. »Osnažujuće jačanje barijere kože od rođenja omogućuje učinkovitu prevenciju atopijskog dermatitisa«, J ALLERGY CLIN IMMUNOL, SVEZAK 134, BROJ 4.
 
Komentari
+2