Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Deset najpopularnijih imena za dječake: Fran znači slobodan, dok Luka označava svjetlost

Deset najpopularnijih imena za dječake: Fran znači slobodan, dok Luka označava svjetlost© Profimedia.hr

Odabir imena za bebu može biti stresan proces i na njega utječe puno stvari. Kako bismo ti malo olakšale, napravile smo kratki popis značenja iza najpopularnijih imena za dečke u Hrvatskoj

Na ultrazvuku si i odjednom si čula riječi: "Čestitamo, dolazi dečko". Vjerojatno si gotovo odmah počela zamišljati kako će izgledati tvoj život kad postaneš mama malog dječaka, pitaš se hoće li imati tvoje oči i nos, hoćeš li sad morati naučiti igrati nogomet i ono najvažnije - kako ćete mu ti i partner odabrati ime.
 
Kad je riječ o odabiru savršenog imena za bebu, treba uzeti u obzir milijun stvari. Slaže li se dobro s prezimenom? Trebaš li potražiti ime koje je već generacijama u vašim obiteljima? I - možda najčešće pitanje od svih - je li bolji izbor tradicionalno ime ili moderno? Također je dobro da razmislite i koji su mogući nadimci - jer neće vam se svi svidjeti.


(Foto: Pixabay)

Mnogi roditelji osjećaju i pritisak obitelji kada se radi o odabiru imena. Kod ovakvih odluka vrlo je važno da se usuglasite koje se ime vama dvoje najviše sviđa - to je najvažnije. Također u svakom desetljeću postoje najpopularnija imena i ponekad izgleda kao da su se svi odjednom dogovorili da će svaki drugi dječak biti primjerice Luka. U Hrvatskoj su posljednjih godina moderna kraća imena. Demografi su primijetili i da se polako vraćaju i neka tradicionalna pa smo provjerile značenja imena za dječake koja su trenutno prva na 'ljestvicama' najpopularnijih.
 
David

Posljednjih godina ovo ime nalazi se na popisima najpopularnijih imena u Hrvatskoj. Devedestih godina nije bilo ni među prvih deset. Ime potječe od starohebrejske riječi dawidh, a znači "drag", "Bogu mio i drag", "onaj koji je voljen". David je jedno od najčešćih imena u Bibliji. David je bio veliki kralj, ali i prorok. Zaštitnik je glazbenika, pjevača, pjesnika i rudara.
 

via Giphy
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2