Božićne dekoracije: ukrasite cijeli dom

Božićne dekoracije: ukrasite cijeli dom
  • 8.12.2008
  • Autor: žena.hr

Ove godine ukrasite sve prostorije u svom domu

Veselite li se Božiću posebno ove godine? Ako je tako onda vjerojatno ne možete dočekati  da stigne. I dok je nemoguće ubrzati vrijeme, ono što možete je svom domu dati malo blagdanskog duha i prije nego što se to inače radi. Tko vam brani, vi svoj dom za Božić možete ranije ukrasiti.

Kad govorimo o dekoracijama za Božić, velika većina nas se odluči na kićenje samo jedne prostorije u domu i u pravilu je to ona prostorija u kojoj se nalazi božićno drvce. Ako volite Božić, ne biste se trebali ograničiti na samo jednu prostoriju. Ovih blagdana pokušajte duh Božića uvesti u sve prostorije u vašem domu.  

Znači nakon što ukrasite dnevnu sobu ili neku drugu sobu u kojoj obično držite bor, vrijeme je da se posvetite drugim sobama. Možda zvuči čudno, ali slijedeće se usmjerite na drugu po redu najposjećeniju prostoriju – kupaonicu. I u kupaonici u ove dane ima mjesta za duh Božića. To ne mora biti nešto veliko. Nabavite ručnike s božićnim uzorkom, gel za tuširanje ili mirisne svjećice sa “zimskim” mirisima, zamjenite obične zavjese za tuš sa onima sa uzorkom Djeda Mraza.

Kuhinja je još jedna prostorija koju možete lako i efektno okititi ukrasima, i to za malo potrošenog novca. Na primjer, možete kupiti božićne kuhinjske krpe, podmetače za čaše, kuhinjske rukavice, čaše... Ako vam novac ne predstavlja problem, danas već možete i kuhinjske aparate s tematikom Božića, ili pak cijele setove posuđa.

I spavaće sobe možete dekorirati, posebno dječje. Ono što djeca vole su božićna svjetla, pa ih tako neka ne skidaju niti ostatak godine. Kupite malene lampice (jednobojne ili u boji) koje se sada mogu svugdje nabaviti i za male novce. Objesite ih po sobi ili samo na prozore. Ovo će im definitivno pomoći da se užive u blagdansku euforiju. Ono što još možete napraviti jest da im na prozore polijepite ukrasne prigodne naljepnice ili da na zid objesite sliku s božićnom tematikom. Isto možete učiniti i u svojoj sobi.

Uz kićenje prostorija u svom domu, okititi možete i van njega – dvorište ili balkon. Božićne lampice po drveću ili balkonu mogu svima pokazati kako Božić ove godine slavite u velikom stilu. Ako želit ići još dalje, gotovo u svakoj se trgovini mogu pronaći dekoracije za vrt – od malenih, preko velikih pa sve do golemih Djeda Mrazova, snjegovića, sobova... Pa sad, što volite i što si možete priuštiti to izaberite i svima u susjedstvu pokažite svoj božićni duh.    

Sve ovo navedeno neki su od naših savjeta kako ukrasiti cijeli svoj dom. Ako to volite ili želite barem isprobati, nedajte se smesti ma što god tko rekao. Ovo Božića dajte si oduška, pa makar i pretjerali u svemu. Barem ćete se odlično zabaviti. A ako pak ste više minimalistički tip, i to je u redu. Za neke je jednostavo božićno drvce sve što trebaju kako bi osjetili čar Božića.