Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Obrati pažnju

Nije samo bol u prsima: 9 znakova koji mogu ukazivati na probleme sa srcem

Probleme sa srcem najčešće povezujemo s intenzivnom boli u prsima, no to nije jedini pokazatelj da nešto potencijalno nije u redu sa srcem. U nastavku saznaj koje druge naznake ne bi trebala zanemariti

pexels-puwadon-sangngern-5340280.jpg
Foto: Pexels

Srce je vjerojatno najvažniji ljudski mišić jer znamo da je zadužen za pumpanje krvi u krvne žile. No, srce je organ koji posebno trebamo čuvati. Zdrav život, tjelovježba samo je dio stvari koje nam pomažu održati naše srce zdravim. Imaj na umu da visok krvni tlak, krvni ugrušci, aritmije i problemi sa zaliscima mogu izazvati ošamućenost, vrtoglavicu, otežano disanje i bol u čeljusti. Budući da ovi simptomi nisu direktno povezani sa srcem često postoji mogućnost da ih previdimo. Ne kažemo da pri prvoj vrtoglavici moraš juriti liječniku, no osluškuj svoje tijelo i primjetiš li da je neki od ovih potencijalnih simptoma vrlo intenzivan ili traje duže vrijeme, ipak bi se trebala posavjetovati s liječnikom.

Image

Zdravstveni problemi o kojima nas je sram pričati

Bol u prsima ne mora odmah nužno značiti da riječ o srčanom udaru. Važno je da promatraš simptome i ako sumnjaš na nešto posavjetuj se sa svojim liječnikom. U nastavku provjeri koje pokazatelje ne bi trebala posve ignorirati.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.