Misterij za mnoge

Zdravlje svake žene: Pet stvari koje trebamo znati o vagini

Pojavom interneta informacije su postale dostupnije, ali se bez obzira na to šire različiti mitovi, pogotovo o ženskom zdravlju. Zato smo provjerile i saznale pet stvari koje svaka žena treba znati o vagini.

Rodnica se sama čisti

Ginekologinja Gunter primjećuje da se posljednjih deset mnoge stvari mijenjaju, pa tako mnoge žene vjeruju da trebaju koristiti proizvode kako bi modificirale miris svoje vagine. U SAD-u je čak 57% žena imalo vaginalno čišćenje u posljednjih godinu dana, a mnoge su izjavile da ih upravo na to potiče njihov seksualni partner. No, ona naglašava da nema potrebe za tim. "To je pećnica koja se sama čisti", kaže dalje za BBC. Posebno upozorava na korištenje različitih gelova za tuširanje s mirisom jer kaže da su to "cigarete za vaginu".

Čak i voda može poremetiti osjetljivi ekosustav, povećavajući rizik od zaraze spolno prenosivim infekcijama. Vanjska strana, područje stidnice, treba se očistiti vodom ili blagim sredstvom za čišćenje. Sapun može skinuti kiseli omotač koji djeluje kao nepropusna zaštita za kožu. Stanice rodnice se mijenjaju svakih 96 sati, što je mnogo brže nego kod drugih dijelova tijela i tako se stidnica brzo oporavlja.

Budi najbolja verzija sebe.
2/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.