Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Obiluju ključnim nutrijentima

Tri 'supernamirnice' koje bi svaka žena iznad 40 trebala dodati u prehranu

Rizik od brojnih zdravstvenih problema, osobito onih povezanih s menopauzom, može se svesti na minimum i to prvenstveno odabirom pravih namirnica

profimedia-0568767419.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svi znamo da su zdrava prehrana i fizička aktivnost ključni za održavanje vitalnosti i dobrog zdravlja. Najvažniji cilj zdravog načina prehrane je opskrbiti organizam sa svim hranjivim tvarima koje su nam potrebno za normalno funkcioniranje.

Image
Važno gorivo

Hrana za mozak: Najvažniji nutrijenti za bolje pamćenje (i sporije starenje)

Kako starimo, tako određeni nutrijenti postaju sve važniji za naše opće zdravlje. Tako se kod žena tijekom menopauze može pojaviti čitav niz zdravstvenih poteškoća poput viška kilograma, osteoporoze i povećanog rizika od srčanih bolesti. Na sreću, rizik od takvih zdravstvenih problema može se svesti na minimum, i to prvenstveno odabirom pravih namirnica .

Takve su 'supernamirnice' bogate ključnim hranjivim tvarima koje su važne za zdravlje srca, imunološki sustav i zdravlje općenito. Unos takvih namirnica bitan je u bilo kojoj životnoj dobi, a liječnici ističu kako bi ih žene starije od 40 godina trebale svakako uključiti u svoju prehranu. Neke od takvih namirnica mogu ublažiti simptome menopauze pa čak i usporiti proces starenja.

U nastavku doznaj koje bi to tri važne supernamirnice trebala uključiti u svoju prehranu, osobito ako imaš više od 40 godina.

Budi najbolja verzija sebe.
1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.