Budi najbolja verzija sebe.
Pomaže i kod mršavljenja

Zob – podcijenjena žitarica koju trebaš što češće uključiti u prehranu

Ova cjelovita žitarica ima čitav niz zdravstvenih prednosti, a obiluje vrijednim nutrijentima. Najpopularnije jelo od zobi je svestrana zobena kaša

Zob je jedna od najpopularnijih i najzdravijih cjelovitih i žitarica, a danas se uglavnom uzgaja u Sjevernoj Americi i u Europi. Izuzetno je zdrava i ima brojne koristi za ljudske zdravlje, a sadrži i mnoštvo nutrijenata među kojima se osobito ističu vlakna te antioksidansi. Ne sadrži gluten.

U posljednje vrijeme zob je prilično podcijenjena, što je zaista nepravedno, s obzirom na sve zdravstvene prednosti koje sadrži. Najpopularnije jelo od zobi je zobena kaša koja je uistinu dobra za zdravlje i savršen je jutarnji obrok, a može se pripremiti na bezbroj načina.

Brojna su istraživanja potvrdila da je zob izuzetno dobra za zdravlje je sadrži vitamine i minerale te važna vlakna od kojih se najviše ističe beta -glukan koji smanuje razinu lošeg kolesterola. Osim toga, zob i zobene pahuljice mogu pomoći kod mršavljenja, reguliraju razinu šećera u krvi, kao i rizik od brojnih bolesti.

Budi najbolja verzija sebe.

Koje su sve prednosti zobi i zašto bismo je trebali uključiti u svoju prehranu? Doznaj u nastavku

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.