Budi najbolja verzija sebe.
Radost koraka

Uz ove jednostavne trikove, hodanje će biti još zanimljivije

Hodanje je besplatno, a donosi brojne koristi fizičkom i mentalnom zdravlju

Dugi i tmurni siječanj u mnogima izaziva tzv. zimski blues, odnosno osjećaje ansksioznosti i bezvoljnosti. Zimska melankolija posljednjih je nekoliko godina postala uobičajena pojava u našem društvu i može se uočiti kod mnogih osoba.

Ove godine, te su emocije dodatno pojačane zbog pandemije korona virusa i potresa pa je situacija još teža. Većinu vremena provodimo u svojim domovima, no postoje određene aktivnosti koje mogu pozitivno utjecati na naše raspoloženje.

Najvažnija je fizička aktivnost odnosno vježbanje koje ima višestruke koristi za fizičko i mentalno zdravlje te smanjuje rizik od pojave depresivnih stanja. Ne voliš li vježbati, najbolji izbor je hodanje, a boravak u prirodi i na svježem zraku mogu biti itekako korisni za tebe i tvoje zdravlje.

Budi najbolja verzija sebe.

Dokazano je da hodanje ima brojne prednosti za naš organizam, a može pomoći i kod mršavljenja. Može smanjiti rizik od visokog krvnog tlaka te različitih srčanih bolesti. Osim toga, hodanje po svježem zraku pozitivno će utjecati i na tvoje raspoloženje i razinu energije. Hodanje je vrlo jednostavna aktivnost koju svatko od nas može uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu, a osobito je korisno za sve one koji puno vremena provode u sjedećem položaju.

Tijekom zime je možda malo teže pokrenuti se i izaći van pa ti u nastavku donosimo nekoliko odličnih načina koji će ti pomoći da malo začiniš svoju rutinu hodanja i da pritom uživaš u svim radostima zime.  

Foto: Unsplash

1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.