Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zdrave i ukusne

Zdrava i sretna: Ovo je 10 super-namirnica za 2022.

Bogate antioksidansima, vlaknima i vitaminima, ove namirnice moraš uvrstiti u svoju prehranu

super-hrana.jpg
Foto: Pexels

Nova godina je stigla, a s novom godinom dolaze i nove odluke i ciljevi koje si postavljamo za nadolazeću godinu. Neki od nas odlučit će da je krajnje vrijeme da počnu više vježbati, dok će neki odlučiti da je nova godina savršena prilika da se počnu zdravo hraniti. Ako si i ti jedna od njih i u 2022. u svoju prehranu želiš uvrstiti samo zdrave namirnice, predstavljamo ti namirnice koje su proglašene super-hranom za 2022.

Image
Vrlo su učinkoviti

Želiš jesti više povrća i hraniti se zdravije? Usvoji ove jednostavne trikove

No, prije nego što poneseš službenu titulu božice zdravlja i kulinarske trendseterice, moramo se zapitati što to određene namirnice čini "super-hranom". Merriam-Webster za Cosmopolitan definira superhranu kao "hranu koja je bogata spojevima kao što su antioksidansi, vlakna ili masne kiseline, koje se smatraju korisnima za zdravlje osobe". Dakle, to su namirnice, u rasponu od brokule i lososa do borovnica, koje su pune hranjivih tvari i nude mnoštvo zdravstvenih prednosti.

Sada kada znaš što je super-hrana, u nastavku saznaj koje su to namirnice koje su se našle na popisu super-namirnica za 2022. i koje moraš uvrstiti u svoju prehranu.

Budi najbolja verzija sebe.
1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.