Termalni tretmani protiv celulita

Blato i sol za aktivaciju tkiva i detoksikaciju

Dokazana ljekovita svojstva izvorske termalne vode pomažu i kod mnogih problema koji se javljaju na koži, pa su tako tretmani bazirani na termalnoj vodi postali sastavni ponude kozmetičkih salona, spa i wellnes centara. Učinkoviti su i u borbi s celulitom, a način njihova djelovanja za portal Žena.hr opisala je dr. med. Dragica Kelam Perić.

Blagodati iz koncentrata mora
„Termalni tretmani tijela su anticelulitna riješenja bazirana na termalnoj vodi, soli i blatu iz Salsomaggiore Termi. Učinkovitost termalnih voda dobro je poznata, međutim voda iz Salsomaggiore Termi jedinstvena je na svijetu. Zbog svoje čistoće i sastava predstavlja koncentrat mora iz kojega je nastao život, pa se naziva i fosilna voda. S vremenom minerali i ostale aktivne tvari koncentrirale su se i do 10 puta u odnosu na današnja mora. Posebno je značajna koncentracija visokovrijednim elementima poput joda i broma. Zbog svog stimulativnog i lipolitičkog djelovanja, bromu se pripisuje glavna uloga kod procesa mršavljenja i anticelulitnog efekta. Uz pomoć inovativne tehnologije koncentrati: fosilne vode, soli te blata danas su pretočeni u cjelovite i prirodne preparate za njegu tijela te od cijelog niza anticelulitnih i redukcijskih tretmana posebno izdvajamo: termalni piling, termalno blato, solni wrap, solne bandaže u kombinaciji sa elektrostimulacijom i termalnu sol. Prije svakog tretmana potrebno je pripremiti kožu termalnim pilingom kako bi se uklonio odumrli rožnati sloj te poboljšala apsorpcija hranjivih i aktivnih tvari.  Nakon eksfolijacje, koža postaje glatka i meka, vraća joj se vlaga i mladenački izgled. Svi se ti tretmani nalaze u ponudi "Health & Wellness Cluba" u zagrebačkom Centru Kaptol."

Solni wrap
Radi se o tretmanu koji potiče stimulaciju periferne cirkulacije, oksigenaciju tkiva, a zahvaljujući djelovanju osmogel maske, postiže se intenzivno drenažno djelovanje pa je izvanredan kod zastoja tekućine, edematoznog celulita te za dubinsku detoksikaciju. Ovaj tretman se posebno preporučuje i kombinaciji sa tretmanima elektrostimulacije.

Termalno blato
"Tretmani s termalnim blatom vrlo su korisni za aktivaciju tkiva, migraciju celulitnih stanica te oblikovanje tijela. Originalno termalno blato iz Salsomaggiore termi je posebna mješavina bentonita i soli broma te joda s termalnom fosilnom vodom koje ima kombinirano blagotvorno djelovanje u eliminaciji toksina i površinskih mrtvih stanica, pokretanju zastoja tekućine, kao i stimulaciji cirkulacije.Program termalnih tretmana je svakako korisno nadopuniti i infracrvenom saunom koja nadopunjava njihovo djelovanje u stimulaciji metabolizma i cirkulacije", objašnjava dr. med. Dragica Kelam Perić iz Twinlaba.

(M.G.)


Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.