Budi najbolja verzija sebe.
'No bra day'

Svjetski dan bez grudnjaka: Danas 'oslobodite' svoje grudi

Dan bez grudnjaka obilježava se 13. listopada svake godine, a njime se potiče žene da grudnjak ostave kod kuće i na taj način podignu svijest o raku dojke

Grudnjaci svima lijepo stoje i lijepo oblikuju grudi, ali nošenje grudnjaka nekada može biti prava tlaka, posebno ako nisi odabrala onaj pravi. Od stezanja grudi pa do žuljanja naramenica i neudobnih žica koje nerijetko vire iz grudnjaka, gotovo svaka žena će se složiti da grudnjaci i nisu baš idealan komad donjeg rublja.

Zato danas sve žene koje ne vole nositi grudnjake mogu odahnuti, jer se obilježava Svjetski dan bez grudnjaka - dan kada grudnjake ostavljamo kod kuće i "oslobađamo se okova". Povodom ovog dana, milijuni žena diljem svijeta ne nose grudnjake kako bi podigle svijest o raku dojke. Dan također podsjeća žene da bi trebale redovito obavljati preglede koji mogu otkriti rak dojke, ali i raditi samopreglede.

Nacionalni dan bez grudnjaka pada na današnji dan, 13. listopada i obilježava se u listopadu koji je poznat i kao Mjesec svjesnosti o raku dojke. Jedan od najboljih načina za proslavu Svjetskog dana bez grudnjaka 2021. je odlazak na preglede dojki te učenje kako obaviti samopregled dojki. Samopregled dojki može biti važan način za rano otkrivanje raka dojke, kada je vjerojatnije da će se uspješno liječiti. Iako niti jedan test ne može rano otkriti karcinome dojke, izvođenje samopregleda dojke u kombinaciji s drugim metodama može povećati izglede za rano otkrivanje.

Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.