Budi najbolja verzija sebe.
Jedna od najzdravijih namirnica

Obiluje proteinima: Evo zašto trebaš uključiti slanutak u svoju prehranu

Slanutak sadrži skoro sve esencijalne aminokiseline pa je odličan izbor za vegane i vegetarijance, a pogodan je i za dijabetičare

Slanutak je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, a vrlo je bogat hranjivim tvarima te je odličan za ljudsko zdravlje. Upravo zato, trebali bismo ga što češće uvrstiti u svoj jelovnik.

Slanutak spada u mahunarke, a podrijetlom je iz Perzije. Poznat je i pod nazivom grah garbanzo. Ima vrlo blag, pomalo delikatesan miris i orašasti okus te se odlično uklapa u mnoga jela. Najpoznatije jelo od slanutka je humus – ukusni namaz koji će se savršeno uklopiti u svačiju prehranu, a vrlo je zdrav. Osim toga, slanutak se može dodati i u razne salate i variva jer će obogatiti okus svakog jela.

Osobito je odličan izbor za vegane i vegetarijance jer sadrži puno proteina. Osim toga, pogodan je i za dijabetičare, smanjuje kolesterol te sadrži čitav niz vrijednih vitamina i minerala. Neke su studije pokazale da redovna konzumacija slanutka može smanjiti i rizik od bolesti srca. Pomaže i kod održavanja zdrave tjelesne težine, a pozitivno djeluje i na probavu.

Budi najbolja verzija sebe.

Neke od najvažnijih zdravstvenih prednosti ove nevjerojatne namirnice otkrivamo ti u nastavku pa ga svakako nastoj barem povremeno uključiti u svoju prehranu.

1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.