Budi najbolja verzija sebe.

Šest zdravih recepata s avokadom koji će ti dokazati da je avokado puno više od jela na tostu

U trgovini si pronašla savršen avokado i ne znaš što bi s njim? Isprobaj jedan od ovih zdravih recepata koje smo izdvojile

Avokado je mnogima omiljeno voće - dodajemo ga u smoothije i na tost, a osim što je ukusan, avokado je itekako zdrav i mnogi ga nutricionisti sve više preporučuju. Avokado je bogat vitaminom B i velikom količinom vlakana, a zanimljivo je da jedan avokado ima 14 grama vlakana, što je 50% količine vlakana koja nam je dnevno potrebna. Uz to, avokado je bogat mononezasićenim mastima, a konzumiranje avokada zapravo može poboljšati kolesterol. Avokado sadrži i lutein koji može pomoći u zaštiti od štetne plave svjetlosti s pametnih telefona, računala i TV ekrana.


To su samo neke od prednosti avokada, a jedno od glavnih pitanja za svakog ljubitelja avokada sigurno je koje jelo napraviti od avokada, a da nije avokado na tostu ili guacamole umak? Napraviti tost od avokada ili zdjelu guacamole umaka dječja je igra u usporedbi s ovim receptima koji u sebi sadrže avokado, a koje smo izdvojile - ne mogu biti jednostavniji, a svoje ćeš omiljeno voće iskoristiti na novi i ukusniji način. 

Jesi li ikada probala ispeći avokado, jesti ga uz tjesteninu i sir ili napraviti zdravi čokoladni puding s avokadom? Ako nisi, vrijeme je da probaš, a mi ti donosimo šest jednostavnih i zdravih recepata s avokadom koje moraš probati.


Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.