Savjeti nutricionista

Jednostavni trikovi uz koje kuhanje kod kuće može biti puno zdravije

Kuhanje zdravih obroka kod kuće može biti lako i jednostavno – samo je pitanje odabira pravih sastojaka, uz malo znanja o tome kako nešto pripremiti

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Kupuj svježe i smrznuto

Kod odabira namirnica najbolje je kupovati svježe voće i povrće, meso i ribu i to na loklanim tržnicama, od domaćih proizvođača. Ako nešto nije dostupno, smrznuta hrana također je dobar izbor, kaže Marlowe. Smrznuto voće ili povrće odlična je opcija ako je pristup svježim namirnicama ograničen. Jednako je hranjivo, a ujedno i praktično te jeftinije. Što češće u prehranu uključi zeleno lisnato povrće poput kelja te brokulu, cvjetaču i kupus. Sve te namirnice bogate su antioksidansima i drugim nutrijentima, a potiču i prirodnu detoksikaciju te smanjuju upale u našem organizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
2/8