Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Savjeti nutricionista

Jednostavni trikovi uz koje kuhanje kod kuće može biti puno zdravije

Kuhanje zdravih obroka kod kuće može biti lako i jednostavno – samo je pitanje odabira pravih sastojaka, uz malo znanja o tome kako nešto pripremiti

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Zdrava prehrana nešto je čemu svi težimo, više ili manje, a nosi brojne dobrobiti za naše zdravlje. S obzirom na to da smo u ovo vrijeme nekako svi više kod kuće, ujedno i više vremena provodimo u svojim kuhinjama.

Image
Zdrave i ukusne

Ojačaj svoj imunitet uz ovih osam namirnica bogatih vitaminom C

Iako kuhanje nekima nije najuzbudljivija aktivnost na svijetu, ono može doprinijeti održavanju zdravijeg načina života. Naime, obroci koje si sami skuhamo puno su zdraviji od brze hrane iz restorana. Kada kuhaš kod kuće, sama možeš birati sastojke, količinu soli i začina te tako svoje obroke učiniti puno zdravijima. Izbjegavaj instant hranu i procesuirane te unaprijed pripremljene obroke i fokusiraj se na kvalitetne i svježe namirnice koje će opskrbiti tvoje tijelo hranjivim tvarima.

shimmer fallback

Ako su ti tvoje zdravlje i briga o sebi važni, onda bi svakako trebala obratiti pažnju i na namirnice koje svakodnevno koristiš u prehrani. Kuhanje zdravih obroka kod kuće može biti lako i jednostavno – samo je pitanje odabira pravih sastojaka, uz malo znanja o tome kako nešto pripremiti.

Poznate nutricionistkinje Maria Marlowe i Kimberly Snyder za Vogue su otkrile da je upravo hrana koju si sami pripremimo najbolji izbor, a nekoliko njihovih savjeta koji će ti pomoći kod kuhanja zdravih obroka donosimo u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.