Budi najbolja verzija sebe.
Kako prepoznati

Sedam najlakših načina kako razlikovati simptome PMS-a i rane trudnoće

Iako je većina simptoma rane trudnoće gotovo identična PMS-u, postoje sitne ali bitne razlike koje će ti nagovijestiti da se ipak radi o trudnoći

pexels-nataliya-vaitkevich-5982458.jpg
Foto: Pexels

PMS ili predmenstrualni sindrom sigurno ti je dobro poznat. To je onaj 'prekrasan' period u mjesecu kada si napuhnuta, lice ti je doživjelo eksploziju prištića, sanjaš čokoladu i ubijaš pogledom. Ovi nabrojani samo su neki od simptoma koje žene osjećaju svaki ciklus. Raznolikost je velika i varira od žene do žene a odnosi se na širok spektar fizičkih i psihičkih promjena koje se mogu pojaviti do dva tjedna prije menstruacije. Stručnjaci smatraju da se ovaj sindrom javlja kao posljedica hormonalnih promjena (estrogena i progesterona) koje se u tijelu događaju netom prije menstruacije. Te promjene u razinama hormona uzrokuju grčeve, promjene raspoloženja, bolne grudi, promjene apetita i ostale divote na koje smo već pomalo i navikle.

Trudna ili u PMS-u?

Slične promjene možeš doživjeti i ako iščekuješ (ili ti se dogodi) trudnoća. Mnoge žene znaju ignorirati rane simptome trudnoće jer su uvjerene da se radi o PMS-u. Ali nije tako. Iako je većina simptoma rane trudnoće gotovo identična PMS-u, postoje sitne ali bitne razlike koje će ti nagovijestiti da se ipak radi o trudnoći. Da se lakše snađeš, donosimo ti popis po čemu se simptomi PMS-a razlikuju od onih u trudnoći.

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.