Budi najbolja verzija sebe.
Velika promjena

Što se događa s našim tijelom (ali i umom) kada prestanemo jesti šećer?

Svi mi volimo ponekad svoj jelovnik obogatiti šećernim slasticama, no isto tako trebamo znati i da su one iznimno štetne za naš organizam. Znaš li što će se dogoditi s tvojim tijelom i psihom ako se odrekneš rafiniranog šećera? Vjeruj nam, samo dobro

Kada pojedeš nešto slatko ono što se događa organizmu je snažan dotok energije, pa potom vrlo brzi i snažni pad. Takav vrtuljak energije i šećera u tijelu loš je za ljudski organizam, ali i za emocionalnu stabilnost, pa mnogi stručnjaci i nutricionisti pokušavaju odaslati što jasniju poruku – vrijeme je da svi barem smanjimo, ako ne i posve izbacimo rafinirane šećere iz prehrane. Naravno, lakše je to reći no učiniti.

Unatoč svim informacijama koje imamo o tome koliko je slatko nezdravo, većina u njemu i dalje uživa: čokoladama, slatkišima, kolačima, keksima, krafnama, bombonima, sladoledu i sličnim slasticama. Osim toga, one najgore, jednostavne šećere nalazimo i u jako puno napitaka, posebno gaziranima pa su i oni na popisu namirnica koje svakako trebamo izbjegavati. Zašto je onda toliko teško odviknuti se? Pa zato što šećer stvara veliku ovisnost te je za čišćenje organizma od njega potrebno dugo vremena, no jednom kada to učinimo – rezultati su sjajni.

U nastavku pronađi pet razloga zbog kojih je odvikavanje od konzumacije rafiniranih šećera najbolja odluka koju za sebe možeš donijeti.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.