Znanost potvrdila

Ponedjeljak ili petak? Saznaj koji su najbolji i najgori dani za početak dijete

Dan u tjednu u kojem ćemo započeti dijetu može jako utjecati na rezultate, puno više nego što mislimo

Nikada nije lako započeti bilo kakve promjene u životu jer mi smo bića kojima vladaju navike. Ipak kada se odlučimo na bilo kakve promjene vrlo je važno da sebi olakšamo cijeli proces, a isto je i sa željom da se počnemo hraniti zdravije i smršavimo.

Nutricionistkinja Amy Stephens kaže da je nabolje započeti dijetu kada se osjećamo spremno, često se radi o trenutku kada smo osjetili poziv odnosno upozorenje. Možda si posjetila liječnika i on ti je rekao da ćeš morati početi piti lijekove za kolesterol ili si razgovarala s članom obitelji koji ima zdravstvene probleme, možda se razbolio tvoj prijatelj? "Kada se dogode ove stvari, postavljamo više emotivan cilj, a ne na osnovu kilograma, a to je često uspješnije", kaže dalje Stephens. "Ako ti postane teško, možeš se podsjetiti što te motiviralo", kaže dalje.

Kako bi lakše došla do svog cilja i osjećala se fantastično donosimo ti najbolje dane za početak dijete odnosno. No, kada otkriješ koji su najbolji dani za početak dijete, onda pročitaj koji su najgori i te ih pokušaj izbjeći.

Najbolji dan: nakon rođendana

Stručnjaci to nazivaju "efektom novog početka". Istraživanje sa Sveučilišta Pennsylvania otkrilo je da je vjerojatnije da će ljudi postupati u skladu sa svojim ciljevima nakon značajnih datuma, uključujući blagdane i rođendane. Kad razmišljaš o tome kako započeti dijetu, ovo je idealno vrijeme. Objasnili su da je nakon neke prekretnice manje vjerojatno da ćemo učiniti iste pogreške, što olakšava život kada se uvedu nove navike. Također to ti može pomoći da razmišljaš na potpuno novi način, što te opet dovodi do toga da ćeš doći do cilja!

1/5
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.