Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Logistika je bitna

Pokušavaš smršavjeti? Imamo nekoliko trikova koji će ti sigurno pomoći

Kilograme nije lagano izgubiti, osobito ako si gurmanica, no postoji nekoliko trikova za mršavljenje koji će ti u tome pomoći

profimedia-0528526673.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Mršavljenje traži samodisciplinu, a tu je većina nas slaba. Čast pojedincima koji odlučno provedu u djelo ono što zacrtaju. Na žalost, svi mi drugi kiksamo pa čak i ako skinemo kilograme, dolazi do omraženog jo-jo efekta.

Image

Sirtfood dijeta: Pij crno vino i jedi čokoladu, a gubi kilograme

Ako si odlučna riješiti se viškova oko struka, na bedrima i stražnjici, koje si nagomilala tijekom duge zime, dodatno "podebljane" lockdownom, imamo nekoliko trikova koji ti mogu pomoći u procesu mršavljenja.

Neki od njih svode se na zavaravanje protivnika, a to si u ovom slučaju gladna i nervozna ti, neki na ispunjavanje temeljnh ljudskih potreba, a neki na knjigovodstvo. U nastavku se upoznaj s malim cakama koji će ti pomoći smršavjeti, ali i očuvati novostečenu kilažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Najviše jedi do podneva

Kako navečer ne bi "umirala" od gladi i pala u napast da "počistiš" hladnjak, dobro se najedi ujutro. U vremenu do podneva ne moraš misliti na kalorije. Uživaj u doručku, a onda i u marendi ili gablecu, kako god zvala ovaj obrok. Popodne jedi manje, a za večeru skroz skromno. Na taj način izbjeći ćeš da te uhvati glad u najnezgodnije doba dana, odnosno noći. Logično je da je bolje dobro jesti ujutro jer ćeš kroz dan potrošiti te kalorije, nego navaliti na hranu navečer, prije odlaska u krevet. Nisi medo, ne ideš u zimski san. Spavat ćeš samo do jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Dovoljno spavaj

Kvalitetan, redovit san koji traje najmanje sedam sati vrlo je važan za mršavljenje jer utječe na hormone koji reguliraju apetit, odnosno na lučenje hormona gladi i sitosti. Ako si neispavana, pojačano će se lučiti hormon gladi, što će se manifestirati znaš već i sama kako, uz to da ćeš imati posebno jaku želju za slatkim i za ugljikohidratima jer će tijelo tražiti energiju, a ukoliko kvalitetno spavaš, hormoni gladi i sitosti bit će u blanasu i ti ćeš se za stolom ponašati kao dama.

shimmer fallback

Na dohvat ruke stavi zdrave grickalice

Ovo je jedan od ključnih trikova mršavljenja. Neka ti zdrave grickalice uvijek budu pri ruci kako bi, kad god osjetiš potrebu za grickanjem nečega, a hoćeš jer se kilogrami nisu stvorili od zraka, u usta ubacila lješnjake, kikiriki, tamnu čokoladu, datulje ili bananu, a ne čips ili neke kekse. Navika se teško riješiti pa si olakšaj ovim jednostavnim trikom.

Fotkaj se

Vrijeme je za poziranje i to svaki petak! Izaberi jedan dan u tjednu za fotkanje. Uvijek budi u istoj pozi i na istom mjestu kako bi, kad budeš kasnije uspoređivala fotografije, napredak bio vidljiviji. Ovo je vrlo učinkovita metoda motivacije. Kad vidiš promjene na bolje, ništa te neće zaustaviti u tvom cilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vodi dnevnik prehrane

Na ovaj trik smo mislile kada smo spomenule knjigovodstvo. Uzmi jednu bilježnicu ili, ako ti je draže, napravi u smartphoneu tablicu i svaki dan zapisuj što pojedeš. Ne preskači apsolutno ništa. Ako na putu od dnevnog boravka do balkona u kuhinji uzmeš komadić kruha s paštetom, uvedi ga u tablicu bez obzira što je to bio toliko mali komadić da si ga smazala u dva zalogaja pa ga već i zaboravila do povratka na trosjed. Na ovaj način osvijestit ćeš koliko zapravo toga pojedeš kroz dan pa kad idući put budeš obilazila oko hladnjaka, dvaput ćeš promisliti hoćeš li štogod prizalogajiti jer ćeš znati da će to morati biti upisano u crvenu bilježnicu.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.