Ostvarenje ciljeva i snova: Upozoravajući znakovi koji ti otkrivaju da si na pogrešnom putu

U užurbanoj je svakodnevici ponekad lako zaboraviti koje su stvari zaista bitne. Osjećaš li se nesretno i nezadovoljno, velike su šanse da si na pogrešnom putu

Svatko od nas ima svoje snove i ciljeve koje želi ostvariti i od njih nikada ne bismo trebali odustati, bez obzira na to što nam govore drugi. Životni ciljevi su pokušaji da ostvarimo neke svoje želje i naume. Uglavnom je tu riječ o dugoročnim ciljevima pojedinca koje želi ostvariti na svom životnom putu.

U psihologiji se takvi ciljevi nazivaju osobni ciljevi i oni su najčešče povezani s našim osobnim vrijednostima koje slijedimo u svom svakodnevnom životu. Ostvarenje takvih ciljeva važno je jer nam omogućava da unaprijedimo kvalitetu svog života te da pozitivno utječemo na svoj osobni razvoj.

Ipak, ponekad možemo pogriješiti ili zbog niza okolnosti skrenuti na pogrešan put koji nije najbolji za nas. Lako je zaboraviti što je uistinu važno, osobito ako dopustimo da nas ometa sve ono što se dešava oko nas. U ovim nesigurnim i neizvjesnim vremenima uzrokovanim pandemijom virusa, rizik postaje još veći.


U užurbanoj svakodnevici često počinjemo zanemarivati koje su stvari zaista bitne. Osjećaš li se nesretno i nezadovoljno, velike su šanse da si na pogrešnom putu. Neke od znakova po kojima ćeš to prepoznati donosimo u nastavku.


Foto: Unsplash, Instagram

1/8
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.